Ridicarea de maşini în Capitală ar putea fi ilegală
În curând ridicarea de maşini în Capitală ar putea fi ilegală. O decizie a Curţii de Apel Bucureşti dă câştig de cauză fratelui cunoscutului avocat Gheorghe Piperea.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Acestuia i s-a ridicat maşina, a dat în judecată consiliul local şi poliţia locală ale sectorului 4 şi a câştigat. Decizia arată că hotărârea de ridicare a autoturismelor este ilegală, deşi, despăgubirile se aplică doar în cazul de faţă.
Procesul câştigat de familia Piperea împotriva unei firme de ridicări parcă a dat foc şoferilor păţiţi. Astăzi, în faţa depozitului din sectorul 4 al Capitalei, a fost revoltă.
Aşa că, pentru a avea o şansă să vă recuperaţi banii dacă vi se ridică autoturismul trebuie să vă judecaţi cu firma de ridicări. Taxa costă, în funcţie de sector, între 490 de lei şi 750 de lei. Plus amenda de la poliţie.
Într-un depozit sunt aduse aproximativ 500 de maşini pe lună. Veniturile depăşesc 250.000 de lei.
Şi dacă nu o luaţi în ziua în care a fost ridicată, pentru fiecare 24 de ore în plus plătiţi între 130 şi 200 de lei. Anual se ridică, în toată capitala, aproximativ 40 de mii de maşini. Veniturile firmelor sunt de peste 5 milioane de euro. Mai puţin de 10% din sume merg către bugetele locale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰