Antena Meniu Search
x

Risipă de bani aşa poate fi catalogată ultima investiţie a autorităţilor sucevene

Recent au început lucrările pentru o zonă de agrement, nimic rău până aici. Atât că locul ales nu este chiar potrivit. Zona de relaxare va fi construită pe malul râului Suceava, un loc inundabil.

de Redactia Observator

la 24.06.2020, 17:13

Vezi și
  • Nivelul râului Suceava a crescut foarte mult.
  • O parte din lucrări au ajuns sub apă.

Care -aşa cum era de aşteptat - a fost acoperit de ape o dată cu ploile din ultimele zile. Autorităţile spun că totul este perfect legal şi că proiectul în valoarea de 3,5 miloane de euro va fi finalizat anul viitor.

După ploile torenţiale, nivelul râului Suceava a crescut foarte mult în ultimele zile. Aşa că o parte din lucrările începute la noua zona de agrement din oraș, făcute chiar pe mal, au ajuns, cum era de aşteptat, sub apă.

Șeful de șantier, venit să atenţioneze reporterii Observator că nu au ce cauta în zonă, n-a vrut să explice de ce se construieşte în zona inundabilă.

Lucrarea costă 3, 5 milioane euro, bani europeni. Primarul municipiului Suceava, cel care a promovat proiectul spune că totul este perfect legal și că are toate avizele necesare.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava: Avem asociere cu Apele Române, altfel nu veneau bani europeni, este un proiect aprobat pe fonduri europene, deci, în paralel, se merge şi cu consolidarea malurilor.

Despre consolidarea malurilor care trebuia făcută înainte de începerea şantierului, edilul susţine că va urma. Şi asta chiar dacă nu există nici măcar un studiu de fezabilitate pentru lucrare.

Reporter: În cât timp va fi gata acest studiu?

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava: Eu am avut o discuţie cu firma care a câştigat licitaţia, în maximum. După 45 de zile, după o lună jumătate vom avea aceşti indicatori şi ne vom apuca de treabă la consolidarea malurilor.

Conform proiectului, noua zonă de agrement de pe malul râului Suceava trebuie sa fie gata în anul 2021.

Aici teoretic vor fi amenajate mai multe terenuri de sport, piste pentru biciclete, un loc de joaca pentru copii, o zonă de promenadă și spațiu pentru spectacole. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Risipă de bani aşa poate fi catalogată ultima investiţie a autorităţilor sucevene