Antena Meniu Search
x

Trei români, acuzați că au furat sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou

Trei români sunt acuzaţi că au reuşit să fure sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou.

Vezi și

Trei români sunt acuzaţi că au reuşit să fure sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou. Timp de trei ani, au clonat cardurile turiştilor din Asia şi au golit zeci de bancomate. Totul, printr-o metodă complet nouă chiar şi pentru anchetatori.

Afacerea ilegală a pornit într-un apartament aflat în comuna Măgura, din judeţul Bacău. Aici, procurorii au găsit o cantitate impresionantă de echipamente folosite pentru păcălirea bancomatelor şi clonarea tuturor cardurilor care erau introduse în ATM.

Membrii reţelei călătoreau des în Asia şi instalau dispozitivele în Kuala Lumpur și Manila, în locurile frecventate de turişti. Problema procurorilor a fost că nu au găsit niciun card clonat, ci doar zeci de cartele de metrou.

Surpriza ulterioară a fost mare.

Liviu Arsene, expert Bitdefender în securitate informatică: "Infractorii foloseau cardurile de metrou pentru a stoca informaţii colectate de pe carduri bancare. Ambele au o bandă magnetică pe care sunt inscripţionate date. este o metodă ingenioasă."

De îndată ce simţeau că au copiat suficiente carduri, membrii reţelei nu făceau altceva decât să transfere informaţiile pe cartelele de metrou, iar ulterior cu aceste bucăţi de hârtie se prezentau la bancomate de pe întreg teritoriul Asiei şi retrăgeau toţi banii.

Toate retragerile de bani erau făcute în Asia, iar trei ani reţeaua ilegală a făcut ravagii. 

Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT: "Suspecţii au fost arestaţi. Cercetările continuă pentru săvârşirea infracțiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice."

La începutul acestui an, membrii reţelei se pregăteau să îşi extindă activitatea şi în Europa de Vest, dar au fost prinşi pe aeroport. Au fost daţi de gol când au ales să îşi pună în bagajele de mână toate echipamentele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Trei români, acuzați că au furat sute de mii de euro cu ajutorul unor cartele de metrou