Românii cumpără cadourile de Paşte în rate
Tradiţionalul coş cu produse de Paşte începe să fie înlocuit de cadouri mai scumpe, pentru care românii plătesc şi mii de lei. Iar cei care nu şi le permit, le achită în rate. Cu o săptămână înainte de marea sărbătoare, comercianţii vând electronice şi electrocasnice pe bandă rulantă.
Tradiţionalul coş cu produse de Paşte începe să fie înlocuit de cadouri mai scumpe, pentru care românii plătesc şi mii de lei. Iar cei care nu şi le permit, le achită în rate. Cu o săptămână înainte de marea sărbătoare, comercianţii vând electronice şi electrocasnice pe bandă rulantă. Tot pe datorie vor trăi Paştele şi cei care se împrumută de la bănci sau de la casele de ajutor reciproc, pentru a nu le lipsi nimic de pe masa festivă.
Sub presiunea timpului rămas până la Paşte, românii răscolesc site-urile magazinelor în căutarea celor mai impresionante cadouri.
Românii investesc cu 40% mai mulţi bani în cadourile de Paşte
Comercianţii se laudă cu vânzări şi cu 40% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
- "A ajuns mai scump decât carnea". Cât plătesc românii pe un kilogram de peşte proaspăt, de Bunavestire
- Buna Vestire 2025. Cu cât se vinde un kilogram de crap românesc în cea mai mare piaţă din ţară
- Prima dezlegare la peşte din postul Paştelui. Pe 25 martie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Buna Vestire sau...
- Cum a reinventat un bucătar din Timişoara preparatele vegetale în opere culinare. Reţete inedite pentru Postul...
- Ultimul ospăţ înainte de Lăsata Secului. Cel mai aspru post din an începe de luni şi ţine 7 săptămâni
Pentru tot mai mulţi români Paştele a devenit o ocazie la fel de bună precum Crăciunul să cumpere cadouri ceva mai scumpe pentru cei dragi.
Cine nu îşi permite să dea mai mult de o mie de euro pe un televizor, un telefon sau pe electrocasnice, apelează la varianta de a le plăti în rate.
Unul dintre cumpărători consideră că "atâta timp cât există varianta de rate fără dobândă, e preferabil decât să arunci mai mulţi bani deodată. Dacă arunci eşalonat este mai simplu şi efortul financiar cu care te încarci e mai mic".
Numărul creditelor de consum, mai mare de Paşte
Şi băncile primesc mai multe cereri de împrumuturi, confirmă și datele analiștilor finzoom.ro. Potrivit unor surse, numărul creditelor de consum a crescut cu peste 10% faţă de o perioadă obişnuită.
Tot pe datorie îşi petrec Paştele şi mii de români care se împrumută la casele de ajutor reciproc. Doar într-o asemenea casă din Bucureşti intră zilnic peste 800 de persoane.
Majoritatea iau împrumuri între 400 şi 1.500-2.000 de lei, pe care le pot returna şi peste un an.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰