Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românii pregătesc comenzile de carne pentru Crăciun

Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun.

de Redactia Observator

la 31.10.2019 , 21:14

Pe uliţele satelor se simte deja miros de cârnaţi, slănină şi pastramă. Micii producători au dat startul sezonului de afumături. Îi aşteaptă o lună încărcată, pentru că tot mai mulţi români tânjesc după savoarea de altădată a preparatelor de Crăciun. Numai în luna noiembrie au de onorat 50 de comenzi pe săptămână. Toate trebuie să fie gata până de sărbători.

Focul mocnit şi lemnul de esenţă tare sunt secretele unor preparate atât de fragede încât se topesc în gură. Şuncă, jambon, cârnaţi şi slănină, toate sunt lăsate câteva zile la afumat, să fie bine pătrunse de fumul gros.

Deşi mai sunt două luni până la Crăciun, pregătirile au început deja în această fabrică din satul Săsciori, Alba. Înainte  de a ajunge în afumătoare, carnea este ţinută cinci zile la saramură. 

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Prima comandă pentru masa de Crăciun a venit încă de la mijlocul lui octombrie. 50 de cereri pe săptămână au de onorat în noiembrie, iar numărul lor se va dubla cu cât ne apropiem de luna cadourilor, spun producătorii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai căutat produs este salamul de şuncă, pregătit după tradiţii vechi. 

Un coş plin cu bunătăţi, afumate ca pe vremuri, costă aproape 250 de lei şi ajunge unei familii de trei persoane pe toată perioada sărbătorilor de iarnă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Ştiri sociale » Românii pregătesc comenzile de carne pentru Crăciun