Românii au dat 100 de lei pe o masă în oraș, în prima zi de când s-au redeschis terasele
Românii au sărbătorit redeschiderea teraselor din 1 iunie ca de 1 decembrie: cu mâncăruri româneşti. Ciorbe, sarmale, ciolan de porc şi papanaşi au fost meniul de relaxare. Cea mai comandată băutură a fost, desigur, berea. Costul distracţiei: în jur de 100 de lei la o masă, potrivit datelor strânse de reprezentanţii unui mare lanţ de restaurante din Bucureşti.
- Terasele funcționează la jumătate din capacitate.
- Fiecare patron a investit între 2.000 și 10.000 de euro în măsuri de protecție.
Românii au dus dorul papanaşilor în izolare. La prima ieşire în oraş a fost desertul preferat. De altfel, mesele au fost pline cu preparate tradiţionale.
Ciorbă, sarmale, ciolan de porc, rață cu varză, papanași, sunt cele mai comandate preparate în prima zi de la redeschiderea teraselor. La capitolul băuturi, bucureștenii au preferat berea, limonada și vinul. Nota de plată pentru o masă a fost între 90 și 120 de lei.
În berării s-a ieşit cu prietenii, câte patru la masă. Pe restul teraselor, media a fost de 2-3 oameni la o masă.
Florin Cazan, bucătar: Am avut foarte multă treabă aici în bucătărie, începând de dimineață până seara târziu.
Ca să prindă o masă la terasă cu ocazia marii redeschideri, românii şi-au rezervat locul cu câteva zile înainte.
Daniel Mischie, patronul unui lanţ de restaurante: Terasele au fost ocupate integral, 100% pe bază de rezervări. Din punct de vedere al măsurilor sanitare, costurile au fost între 2.000 şi 10.000 de euro pe restaurant.
Din cauza distanţării impuse, terasele funcționează la jumătate din capacitate. Restaurantele rămân în continuare închise.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰