Antena Meniu Search
x

Românii așteaptă cu nerăbdare redeschiderea magazinelor și a saloanelor de înfrumusețare

Vine ziua cea mare şi în salone şi în magazinele mici. O zi ne mai desparte de redeschiderea unora dintre cele mai dragi locuri: magazinele, saloanele și parcurile. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 14.05.2020, 22:50

Vezi și
  • Se pot redeschise inclusiv mall-uri cu o suprafață mai mică de 15.000 de metri pătrați.
  • Parcurile din București, redeschise și ele după circa o lună și jumătate.

E adevărat, nu toate magazinele vor fi deschise, ci doar cele cu intrare separată din exterior și mall-urile mai mici de 15.000 de metri pătrați. Orice formă de relaxare însă ne face să simțim că revenirea la normalitate e tot mai aproape. 

După două luni în care comercianţii şi-au pus lacătul pe afaceri, unii din lipsă de clienţi, alţii obligaţi de ordonanţele militare, românii vor avea din nou liber la cumpărături. 

De mâine, micile magazine cu ieşire stradală vor primi din nou clienţi. 

Deşi va rămâne în continuare închis şi în timpul stării de alertă, cel mai mare mall din Capitală este deja în febra pregătirilor. Managerul speră să-l redeschidă până în 1 iunie. 

Sorin Scîntei, manager general cel mai mare mall din România: În cazul în care avem o temperatură mai mare de 37 de grade, o să vă arăt cu o brichetă, se aprinde becul roșu, iar agentul de pază îl va pofti afară. După o formulă de o persoană la 10 metri pătrați, la noi vor putea intra în același timp un număr de 10.000 de persoane.

Aici, doar două cafenele şi o terasă în regim de take away se vor putea redeschide. Sunt cele care au acces direct din stradă. 

Va fi ziua cea mare şi în saloane şi în frizerii. Toate îşi reiau activitatea. 

Din cauza numărului uriaş de programări, angajaţii se pregătesc deja de nopţi albe. 

De redeschidere se pregătesc şi parcurile, după aproape două luni în care contactul cu natura a fost destul de limitat, mai ales pentru cei care stau la bloc. 

Încă de pe data de 30 martie, în Parcul Herăstrău nu a mai intrat nimeni. De mâine, însă, acesta va fi iar populat de cei care obișnuiau să facă sport aici. La fel se va întâmpla și cu toate celelalte parcuri și grădini publice din Capitală, cum ar fi Grădina Botanică.

În unele saloane, am putea găsi însă preţuri mai mari. La tarife s-ar putea adăuga şi preţul echipamentelor de protecţie pe care angajaţii vor fi obligaţi să le poarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Românii așteaptă cu nerăbdare redeschiderea magazinelor și a saloanelor de înfrumusețare