Persoanele sună abuziv la 112 s-ar putea alege cu numărul de telefon blocat
Românii care sună abuziv la 112 s-ar putea alege cu numărul de telefon blocat! Aşa încearcă autorităţile să descurajeze apelurile false. La 16 ani de la înfiinţarea numărului de urgenţă, oamenii continuă să ceară ajutor pentru probleme inventate.
- Power Couple, premiera sezonului 2, din 13 ianuarie, Luni, Marți și Miercuri 20:30, la Antena 1 și în AntenaPLAY
- Cum a fost la protestul AUR din București. Un bărbat a fost prins cu o avere în buzunare, 40.000 de euro
Românii care sună abuziv la 112 s-ar putea alege cu numărul de telefon blocat! Aşa încearcă autorităţile să descurajeze apelurile false. La 16 ani de la înfiinţarea numărului de urgenţă, oamenii continuă să ceară ajutor pentru probleme inventate.
Sunt secunde preţioase pierdute de operatorii 112 vorbind cu cei care nu au, de fapt, nicio urgenţă. În ultimii 6 ani, Ana-Maria s-a confruntat cu mii de astfel de cazuri.
Listă neagă pentru cei care sună abuziv la 112
- Tinerii români, "cu Dumnezeu înainte" la examenul auto. Se pică pe capete la ambele probe: "Din păcate, am intrat...
- 11 ianuarie, Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare. Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 11-12 ianuarie. Ce nu trebuie să ratezi
- 11 ianuarie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Lebedele și rățuștele, atracția momentului în Țara Hațegului. Vremea plăcută le-a adus aproape de mal
În curând cei care sună abuziv la 112 ar putea intra în curând pe o listă neagră, conform unui proiect de lege votat deja de Senat.
Zece apeluri în mai puţin de 15 minute e limita trecută în lege. Totuşi, aleşii nu ştiu ce se va întâmpla în cazul în care, ulterior, persoanele respective chiar au o urgenţă reală.
2019, primul an cu mai multe urgențe decât apeluri false
2019 a fost primul an de la implementarea serviciului 112 în care numărul urgenţelor reale l-a depăşit pe cel al apelurilor false.
Statistica scoate totuşi la iveală un adevăr trist: din peste 11 milioane de apeluri preluate anul trecut, aproximativ 48% dintre acestea nu au fost urgențe. Este vorba de aproape 5 milioane si jumatate de apeluri care au pierdut timpul operatorilor 112.
În prezent, cei care sună abuziv la 112 riscă o amendă de până la 5000 de lei, dacă în urma apelului sunt alertate serviciile de intervenţie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰