Antena Meniu Search
x

Românii ar prefera vacanța cu cortul sau cu rulota la mare, din cauza pandemiei de coronavirus

Dorinţa românilor de a circula are câteva destinaţii precise. Una dintre ele este litoralul. Şi pentru a ajunge la mare invocăm orice motiv în declaraţia pe proprie răspundere. Unii aleg să meargă cu rulota pentru o partidă la pescuit.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.05.2020, 22:21

Vezi și
  • Românii plătesc câteva zeci de lei pe zi pentru a sta cu cortul sau cu rulota la mare.
  • Se menține distanța de siguranță între corturi sau rulote.

Iar locurile preferate de la malul mării sunt plajele sălbatice de la Corbu şi Vadu. 

Plaja sălbatică de la Corbu rămâne locul preferat al celor care caută liniştea şi relaxarea. Chiar şi în vremea pandemiei, rămâne un colţ de rai. Estela şi soţul ei vin aici de şapte ani şi îşi petrec întreaga vară la rulotă. 

Obişnuiau să vină mai devreme, dar anul acesta au fost nevoiţi să aştepte relaxarea restricţiilor de cirulaţie. 

Estela Cicu, turist: La începutul lui aprilie, ziua mea mi-o făceam aici. Pe timpul ăsta aveam baldachinul, aveam bucătarie, aveam tot ce îmi trebuie ca să pot să merg la pescuit.

Asta au trecut şi în declaraţia obligatorie care justifică deplasarea în afara localităţii. Pescuitul este considerat activitate sportivă individuală. Tot la pescuit şi tot cu rulota a venit şi acest domn din Bucureşti: "Sunt exemplul izolării sau distanțării fizice. Așa ar fi ok să fim, fiecare cu plaja lui și cu marea". 

Şi-a instalat rulota pe un teren privat pus la dispoziţia turiştilor de un om de afaceri din zonă. Fară să fie nevoie să platească vreo taxă. Trebuie doar să respecte câteva reguli. 

Între rulote vorbim despre o distanță de bun simț de mai bine de cinci metri, care exista oricum și înainte de toată această perioadă. Însă acum este și marcată.

Şi în nordul staţiunii Mamaia, o altă zonă recunoscută pentru numărul mare de locuri de campare, au început să apară primele rulote şi corturi. 

Administratorii au luat toate măsurile de siguranţă necesare atât pentru angajaţi, cât şi pentru turişti. 

Maria Stamate, recepţionist camping: Luăm temperatura turiștilor în momentul în care vin la noi în camping. După aceea îi rugăm să se dezinfecteze pe mâini. Avem panouri, după cum puteți observa, de protecție și pentru recepție și pentru dumnealor.

Cei care vin aici plătesc 20 de lei pe zi pentru amplasarea rulotei. La care se aduagă alţi 20 de lei pentru curent şi toalete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii ar prefera vacanța cu cortul sau cu rulota la mare, din cauza pandemiei de coronavirus