Antena Meniu Search
x

Video România a adoptat moda trotinetelor: "Mi se pare atât de utilă. Îmi rezolv toate problemele, inclusiv cumpărăturile"

În ultimii trei ani moda trotinetelor electrice a prins şi-n România. Până acum au fost vândute în jur de 50 de mii de astfel de modele în toată ţara. Alte cel putin 10 mii sunt disponibile de închiriat. Doar că cei care le folosesc se lovesc de o problemă: lipsa benzilor speciale.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 12.07.2021, 21:30

Vezi și

Ca să evite aglomeraţia din marile oraşe tot mai mulţi se orientează către mijloacele alternative de transport. Unii le închiriază, alţii le cumpără. 

Reporter- utilizatori- "Mi se pare atât de utilă încât vrem să ne luăm. Îmi rezolv toate problemele, inclusiv cumpărăturile.

- Economisesc cam 20 minute

- Folosești des aceste mijloace de transport?

- Da, aproape în fiecare zi!"

Iar pentru unii trotineta electrică e deja un mod de viaţă. Naveta către locul de muncă devine astfel mult mai uşoară. 

Reporter- utilizatoare - Cât timp economisiti în trafic?

- Mult, mult. Oricum nu merg cu mașina

- Zilnic, zilnic. trotineta și bicicleta.  

Pe acelaşi subiect

Piaţa trotinetelor în continuă dezvoltare

Piaţa trotinetelor electrice se dezvoltă şi-n România. Anual sunt cumpărate 20 mii de astfel de vehicule. La un preţ mediu de 2.000 de lei, asta înseamnă vânzări de 40 milioane de lei pe an. Sunt însă şi modele mai scumpe al căror preţ sare de 12 mii de lei. 

Mihai Pătraşcu, director magazin online: "Anul trecut am atins undeva la 3500 unități, iar planul nostru pentru anul acesta este sa atingem numărul de 5000 trotinete electrice și vehicule electrice în general".  

Iar apariţia companiilor de ride-sharing, prin care trotinetele pot fi închiriate rapid, a crescut interesul clienţilor. 

Luca Mateescu, companie inchirieri trotinete: "Deja am depăşit trei milioane de curse la nivel național. În Bucuresti costă 0,7 ron pe minut, nu este nicio taxa de deblocare".  

Căutate sunt însă şi bicicletele electrice. Preţurile sunt însă ceva mai...piperate.

"Bateria este mascata în cadru. Este închisă cu cheie și se poate detasa. Se poate lua în casa la incărcat".

Dan Onaca, asociat magazin biciclete: "Prețurile încep de la 4800 – 5000 lei și pot sa ajungă la 20 mii și și mai scump". 

Şi mai e o problemă...avem mult prea puţine piste speciale pentru biciclişti. În Bucuresti, spre exemplu, sunt doar 15 - 20 kilometri de piste. Aşa că mulţi circulă direct pe trotuare, printre pietoni. Iar teribilismul unor şoferi li se aplică şi celor care circulă cu trotinete electrice. Dovadă stau accidentele în care au fost implicate astfel de mijloace de transport, unele cu efecte extrem de grave. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » România a adoptat moda trotinetelor: "Mi se pare atât de utilă. Îmi rezolv toate problemele, inclusiv cumpărăturile"