Antena Meniu Search
x

România alege, dar ce se alege de România / Patru nume pentru viitorul premier

Un nou preşedinte poate însemna un nou Guvern. În urmă cu o oră, Victor Ponta a anunţat pe cine şi-ar dori să lase pe scaunul său, de la Palatul Victoria. L-a propus pe Călin Popescu-Tăriceanu.

Vezi și

Un nou preşedinte poate însemna un nou Guvern. În urmă cu o oră, Victor Ponta a anunţat pe cine şi-ar dori să lase pe scaunul său, de la Palatul Victoria. L-a propus pe Călin Popescu-Tăriceanu. 

Dimineaţă, tabloul vehiculat arăta altfel. Negocierile au scos în faţă trei nume. Călin Popescu Tăriceanu, şeful Senatului, George Maior, şeful SRI şi Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR. 

Însă, guvernatorul BNR a ieşit repede din schemă.

Premierul în funcţie nu are, însă, rezerve. Vorbeşte despre Tăriceanu ca fiind succesorul preferat. Este preşedintele Senatului şi a mai fost premier. E de profesie inginer şi e cunoscut şi pentru mariajele lui. E la a cincea căsătorie şi aşteaptă al treilea copil cu noua lui soţie - designerul Loredana Moise.

George Maior a anunţat că ar putea renunţa la şefia SRI. Desigur, dacă noul preşedinte ar avea alte planuri pentru el. Dar negocierile se duc şi pentru un alt nume.Florin Georgescu este fost ministru al Finanţelor, doctor în finanţe şi. necăsătorit.

Există şi o a patra variantă. Vine din tabăra adversă. Planurile PSD ar putea fi date peste cap de un eşec al lui Victor Ponta la alegeri. Rivalul său, Klaus Iohannis, mizează pe o demisie a premierului, dacă nu va fi ales preşedinte. Şi, în acel moment, varianta creştin-liberalilor, pentru Guvern, ar putea fi Cătălin Predoiu. 

A fost ministru al Justiţiei şi a stat trei zile pe scaunul de premier. În 2012, când a asigurat interimatul, după demiterea Guvernului Boc.

Indiferent de nume, agenda actualului sau viitorului premier e încărcată.Trebuie stabilită modalitatea de calculare a accizelor şi dacă România mai are nevoie sau nu de încă un acord cu FMI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » România alege, dar ce se alege de România / Patru nume pentru viitorul premier