Antena Meniu Search
x

România produce mai puţin vin, anul acesta, dar de o calitate mai bună

Culesul viilor este în toi, iar agricultorii români îşi fac primele calcule. Deşi calitatea strugurilor este bună, recolta este la jumătate faţă de anul trecut, în multe zone ale ţării. Producătorii se plâng că fenomenele extreme le-au distrus o parte din podgorii.

de Redactia Observator

la 19.09.2019, 21:53

Vezi și

Culesul viilor este în toi, iar agricultorii români îşi fac primele calcule. Deşi calitatea strugurilor este bună, recolta este la jumătate faţă de anul trecut, în multe zone ale ţării. Producătorii se plâng că fenomenele extreme le-au distrus o parte din podgorii. Cu toate astea, România se menţine în topul producătorilor de vinuri din Europa, după ţări precum Italia, Franţa şi Spania.

Suntem în Podgoria Dealu Mare, cea mai compactă zonă viticolă din România, cu peste 30 de crame. Este renumită pentru vinurile roşii, produse în cantităţi-record. Doar că anul acesta vremea nu a mai fost de partea agricultorilor.

La Urlaţi, în luna mai, a lovit grindina. Iar pierderile sunt astăzi semnificative. 

Producătorii se consolează că strugurii nu şi-au pierdut şi calitatea. Mai fericiţi sunt cei din sud-estul ţării, acolo unde vremea a fost mai bândă. Chiar şi aşa, recolta nu este la nivelul celei de anul trecut.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Asta pentru că în Dobrogea există câteva avantaje faţă de restul ţării. 

Culegătorii se întrec la umplutul găleţilor în aceste zile. 

Anul trecut, România a produs peste cinci milioane de hectolitri de vin. Ţara noastră este pe locul 10 în lume privind suprafețele de viță de vie cultivate şi pe locul 13 la producţie, dar şi la consum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » România produce mai puţin vin, anul acesta, dar de o calitate mai bună