Antena Meniu Search
x

România se află pe locul doi în Europa la accidente rutiere! Iar printre cauze e și starea jalnică a drumurilor

România se află pe locul doi în Europa la accidente rutiere şi multe dintre ele se petrec din cauza stării jalnice a drumurilor.

Vezi și

România se află pe locul doi în Europa la accidente rutiere şi multe dintre ele se petrec din cauza stării jalnice a drumurilor. Gropile, lipsa marcajelor sau parapeţilor au ucis zeci de oameni iar dupa tragedie, cei rămaşi în urmă nu mai pot decât să ceară daune de la statul care n-a fost în stare să le repare drumurile.

Un şofer din Ilfov a avut surpriza să intre cu tirul direct într-un stâlp, deşi el nu ieşise de pe carosabil. 

Stâlpul din mijlocul şoselei îl putea ucide. Bărbatul l-a dat în judecată pe administratorul drumului: i-a cerut costurile reparaţiilor înapoi, plus daune morale pentru că n-a mai putut lucra o periodă. 

Alex Vâlvoi: "Suntem pe locul 128 din 138 de ţări la nivel mondial la calitatea drumurilor. Suntem o ţară europeană cu infrastructură de lumea a patra! Fie că fereşti o groapă şi intri într-un cap de pod, lipsa marcajelor, pur şi simplu nu vezi drumul!"

La asociaţia condusă de acest tânăr, ajung zilnic zeci de sesizări. Pentru accidentele provocate de gropi, de lipsa semnalelor sau a parapetelor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Investiţii din România plăteşte anual sute de mii de lei daune materiale sau morale.

Anul acesta, românii din centrul ţării au avut cel mai mult de suferit din cauza infrastructurii. DRDP Braşov a achitat daune de aproape jumatate de milion de lei. Iar pe locul doi şi trei se numără Directiile de drumuri Cluj şi Bucureşti . 

Primul pas pentru obţinerea despăgubirii este notificarea administratorului drumului. 

Adrian Cuculis, avocat: "trimitem o notificare cu privire la incident şi notificarea de despagubire cu un deviz de la service-ul auto. Dacă în 15 zile nu vine un raspuns de negociere, mergem la instanta de judecata."

Statisticile Poliţiei Rutiere arată că doar 0.3% dintre accidente se produc din cauza proastei infrastructuri, dar şoferii cred că procentul este mult mai ridicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România se află pe locul doi în Europa la accidente rutiere! Iar printre cauze e și starea jalnică a drumurilor