România, ţara celor două anotimpuri
România a fost, din nou, ţara extremelor. Am avut două anotimpuri, la distanţă de câteva sute de kilometri
România a fost, din nou, ţara extremelor. Am avut două anotimpuri, la distanţă de câteva sute de kilometri
La munte, a fost ger năpraznic iar oamenii au rămas blocaţi cu orele în zăpadă.
La mare, mercurul din termometre i-a făcut pe constănţeni să renunţe la geci şi să se plimbe pe malul mării, în tricouri. Constanţa, ultima zi din weekend. Faleza cazinoului, odată îngheţată complet, pare să fi renăscut. Sute de oameni s-au plimbat pe malul mării. S-au fotografiat, s-au ţinut în braţe, s-au sărutat şi s-au bucurat de razele calde ale soarelui.
Primăvară a fost în toate judeţele din sudul ţării. Cel mai cald a fost la Bechet şi la Calafat. 19 grade au înregistrat termometrele acolo. La Zimnicea au fost 18 grade iar la Craiova, Piteşti şi Târgovişte au fost 16 grade. Căldura s-a simţit şi în capitală. Bucureştenii s-au plimbat la 11 grade celsius.
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
- 3 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 3 aprilie, Sfântul Nichita Mărturisitorul. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, joi 3 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
Peisajul a fost complet diferit în judeţele aflate de-a lungul arcului carpatic. Aici, oamenii şi-au pus cele mai groase haine şi s-au dat cu sania. Asta dacă au reuşit să iasă din nămeţi.
Zeci de copii şi-au petrecut weekend-ul în staţiunea Semenic din Caraş-Severin. Pentru ei, ceaţa deasă şi troienele imense au fost doar motiv de bucurie.
În Gorj, vântul a bătut cu o aşa intensitate încât acoperişul unui hotel din staţiunea Rânca a fost pur şi simplu luat pe sus. Mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste maşini. Turiştii care au vrut să urce în staţiune au fost opriţi de filtrele de poliţie.
Mare parte din ţară este sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori. Sunt vizate, în principal, judeţele aflate de-a lungul Carpaţilor Meridionali şi de Curbură Acolo, vântul va bate cu până la 90 de kilometri pe oră iar zăpada va fi puternic viscolită.
În zonele în care temperaturile au crescut brusc, hidrologii avertizează că e pericol de indundaţii. Vizate sunt râurile Bîrzava şi Moraviţa, în Timiş şi Caraş şi Nera în Caraş-Severin.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰