Antena Meniu Search
x

Românii au pus ochii pe maşinile electrice

Românii întorc din ce în ce mai mult capul după maşinile electrice. Şi după ce fac socotelile şi trag linie, ajung la concluzia că au făcut o alegere bună

Vezi și

Românii întorc din ce în ce mai mult capul după maşinile electrice. Şi după ce fac socotelile şi trag linie, ajung la concluzia că au făcut o alegere bună

Faceţi cunoştinţă cu maşina viitorului care nu mai foloseşte combustibil. Stă zilnic câte 8 ore la încărcat şi se deplasează cu ajutorul bateriilor, fără a polua mediul înconjurator.

Autonomia conferită de o maşină electrică ar fi suficientă pentru un şofer care ar avea nevoie să se deplaseze zilnic de la Bucureşti la Ploieşti şi retur. Adică o distanţă de 60-70 de kilometri parcurşi în fiecare zi. Cu un cost aproximativ de 100 de euro euro pe lună pentru încărcarea electrică, maşina verde nu exmite noxe.

În plus, proprietarul economiseşte între 100 şi 200 de lei pe lună. Bani care în mod normal i-ar fi dat pe benzină. Însă, în România, staţiile de reîncărcare sunt încă puţine la număr.

Pentru a stimula conceptul de maşină verde, Ministerul Mediului oferă şi bonusuri la achiziţie prin programul Rabla. Aproape 6.500 de euro se pot obţine de la stat.

Investiţia depăşeşte costul unei maşini obişnuite de oraş. Preţul de pornire este de 20.000 se euro şi poate ajunge şi până la 400.000 de euro, în funcţie de autonomie.

În intervalul ianuarie- aprilie, au fost vândute 92 de maşini electrice hybrid sau full-electric, cu 20% mai multe decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Strategia Comisiei Europene prevede ca până în 2030, jumătate din maşinile care circulă în oraş să fie electrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii au pus ochii pe maşinile electrice