Antena Meniu Search
x

Petreceri cu pastramă şi vin, în prima zi de referendum

Referendumul şi vremea frumoasă au scos românii din case. Unii au votat pentru redefinirea familiei, alţii au mers cu familia la târguri şi sărbători câmpeneşti.

Vezi și

Referendumul şi vremea frumoasă au scos românii din case. Unii au votat pentru redefinirea familiei, alţii au mers cu familia la târguri şi sărbători câmpeneşti. Urne le-au fost tarabele cu frigărui, mici şi pastramă în jurul cărora au votat cu voia bună. S-au lăsat acompaniaţi de vinurile anului şi de muzica lăutarilor.

La Focşani, buciumul a adunat votanţii în jurul butoaielor cu vin şi al proţapului cu berbecuţi. 

În ziua referendumului, unii au ales distracţia în aer liber la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului din Focşani. Alţii s-au împărţit între votul la urne şi mesele încărcate. Mămăliga şi pastrama au fost acompaniate de vinuri şi de muzica lăutarilor. 

Artiştii populari au pus dragoste în costumele tradiţionale pe care le-au lucrat manual special pentru târg. 

La Focşani a venit şi premierul României să se fotografieze cu meşterii populari. Oamenii i-au adus aminte Vioricăi Dăncilă şi de incidentul de ieri din Neamţ, când s-a lovit la coborârea din elicopter. 

În multe locuri din ţară, serbările câmpeneşti ţinute în prima zi a referendumului au dovedit că românii aleg oricând voia bună.

La o stână din Valea Doftanei, în cinstea referendumului, patru generaţii ale aceleiaşi familii au ales între un miel la ceaun şi un bulz.

Şi mâine e zi de vot, şi de petrecere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Petreceri cu pastramă şi vin, în prima zi de referendum