Antena Meniu Search
x

Video Românii cărora zăpada le-a adus cea mai mare bucurie. Pentru Florin, pensionar din Sibiu, pârtia e locul unde se simte "acasă"

Departe de drumurile blocate, iubitorii sporturilor de iarnă s-au bucurat, în sfârşit, de pârtii. Turiştii au fost încântaţi de stratul consistent de zăpadă şi au luat cu asalt domeniile de schi imediat cum au pornit instalaţiile de transport pe cablu. Poiana Braşov şi Păltiniş au fost printre cele mai căutate staţiuni în acest weekend. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 28.01.2023, 21:24

Vezi și

Prima ninsoare serioasă din acest an a deschis sezonul de schi din Poiana Braşov. Mii de turişti au aşteptat de două luni acest moment. "E prima zi de schi anul ăsta în Poiană şi e destul de bine, deşi cred că dacă ar mai ninge câteva zile ar fi stratul excelent. Dar pentru prima zi merge foarte bine", spune un turist.

Strat de zăpadă de 30 cm pe pârtii

În partea superioară a muntelui, stratul de zăpadă ajunge până la 30 de centimetri. Cu toate acestea, nu se schiază pe toate pârtiile. "Domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov este în prezent deschis pe aproximativ o treime din suprafaţă, iar astfel de semne sunt extrem de importante, pentru că dincolo de ele administratorii pârtiilor nu mai garantează calitatea zăpezii", a explicat Claudiu Loghin, reporter Observator.

Distracţie şi voie bună au fost azi şi la Păltiniş, unde a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale iernii. Cea de-a 12-a ediţie a Campionatului Naţional de Freestyle pentru snowborderi a adunat pe pârtie zeci de sportivi. "Mereu mi-a plăcut să sar, de când eram mic şi snowboardul era tot aşa o pasiune şi aşa am reuşit să le combin", povesteşte un sportiv. 

Pe acelaşi subiect

Competiţie spectaculoasă, la Păltiniş

Printre concurenţi s-a aflat şi Darius, care la doar 10 ani speră să devină campion. "Această pasiune a început când mă dădeam cu skateboardul cu prietenii pe afară şi îi vedeam pe unii adulţi cum făceau trickuri pe aici cu placa şi îmi doream să fac", mărturiseşte Darius, concurent.

Concursul a avut şi o secţiune dedicată schiorilor, la care a participat şi un pensionar din Sibiu. Florin schiază de peste 50 de ani şi spune că pe pârtie se simte liber şi împlinit. "E frumos să mă dau cu tinerii, mă simt bine cu ei. Este şi atmosfera de asemenea natură, a venit iarna mult aşteptată", spune Florin Mirescu, concurent.

Fie că au ales să coboare pe pârtie cu schiuri sau cu plăcile de snowboard, concurenţii au făcut un adevărat spectacol. "E frumos, susţin pe cineva şi văd un pic altfel lucrurile, chiar dacă sunt pe margine, sunt şi înăuntru. E vorba de fiul meu, am emoţii", adaugă o femeie.

Pe lângă competiţie, peste 2.000 de turişti au venit la Păltiniş, în acest wekend, pentru a se bucura de iarnă. În staţiune, stratul de zăpadă proaspăt depus măsoara 30 de centimetri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii cărora zăpada le-a adus cea mai mare bucurie. Pentru Florin, pensionar din Sibiu, pârtia e locul unde se simte "acasă"