Antena Meniu Search
x

Povara sărăciei: puterea de cumpărare a unui român nu atinge nici 400 de Euro

Din vârful Parlamentului, problemele românilor se văd mai greu. Mai ales când aleşii chiulesc fără ruşine.

Vezi și

Din vârful Parlamentului, problemele românilor se văd mai greu. Mai ales când aleşii chiulesc fără ruşine. Chiar dacă a mai crescut în 2017, puterea noastră de cumpărare pe cap de locuitor nu atinge nici măcar 400 de euro pe lună. Asta în timp ce un european, de exemplu, o duce de trei ori mai mare, arată cele mai recente date la nivel european.

Răsceni, Giurgiu - un loc de care România europeană nu este atât de mândră. Se află în topul sărăciei. Alături de alte localităţi din Teleorman, Vaslui sau Vâlcea. Pe românii de aici, statisticile care arată că puterea de cumpărare a crescut cu opt la sută în 2017 îi lasă reci. 

2.500 de locuitori, majoritatea vârstnici, au mai rămas în cele patru sate care formează comuna Răsuceni. Deşi, la nivelul ţării, salariul mediu este de 2.500 de lei pe lună, nimeni nu câştigă aceşti bani aici. Fiecare se descurcă aşa cum poate.

Şi nici drumul până la magazin nu o demonstrează.

România s-a obişnuit să trăiască bine doar pe hârtie. Chiar dacă, teoretic, avem cea mai mare creştere a puterii de cumpărare din toată Europa, în realitate suntem încă departe de bunăstarea din vest.

Anul trecut, puterea de cumpărare medie a românilor a fost de puţin peste 4.500 de euro pe cap de locuitor. Adică nici 400 de euro pe lună. În timp ce media europeană a fost de peste 16.000 de euro pe an, adică în jur de 1.300 de euro pe lună. 

Regiunile țării unde puterea de cumpărare este mai ridicată sunt București și județele Cluj, Timiș, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Argeș şi Constanța,  mai arată datele studiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Povara sărăciei: puterea de cumpărare a unui român nu atinge nici 400 de Euro