Antena Meniu Search
x

Românii cred că sunt perfect sănătoși

Românii se cred cei mai sănătoşi din lume. Mai bine de trei sferturi dintre conaţionali spun despre ei că sunt sănătoşi tun. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi vizitează medicul o singură dată pe an, sau chiar mai rar

Vezi și

 Românii se cred cei mai sănătoşi din lume. Mai bine de trei sferturi dintre conaţionali spun despre ei că sunt sănătoşi tun. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi vizitează medicul o singură dată pe an, sau chiar mai rar. După principiul: nu mă doare, nu mă duc la doctor, românii, în special cei de la sate se tratează de cele mai multe ori după ureche sau după. sticla cu ţuică. De fapt, ultimele studii arată că unul din motivele pentru care mulţi nu merg la medic este teama că acesta nu-i va mai lăsa să consume alcool.

Şi în maximum. Dacă aţi băut patru, cinci pahare, în maximum patru, cinci ore v-aţi însănătoşit sută la sută.

E tratamentul care, pentru mulţi conaţionali pare elixirul vieţii. Cam orice boală îşi găseşte naşul, dacă ştii câte grade să-i dai.

Iar românii se cred sănătoşi tun. Ultimul studiu arată că 76 la sută dintre ei spun cu mâna pe inimă că nu ştiu ce însamnă boala. Asta spun ei, pentru că la medic nu se duc ani la rând, iar pe lângă lipsa timpului sau a banilor, unul dintre motivele pentru care unii lipsesc de la medic este teama că acesta le va interzice să consume alcool.

Aşa se face că la nivel naţional doar 45 la sută dintre români au vizitat medicul o singură dată într-un an şi doar 16% au fost văzuţi de către un medic specialist. Cele mai frecvente boli sunt cele cardiovasculare, dar ţara noastră este în topuri şi la depistarea cancerelor în faze terminale.

O problemă naţională este şi automedicaţia. Mulţi dintre noi, la primele simptome ale unei boi, se tratează după sfatul rudelor sau vecinilor şi foarte rar după prescripţia medicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Românii cred că sunt perfect sănătoși