Antena Meniu Search
x

Românii fug de stomatolog

Românii trec pe la dentist mai rar decât pleacă în vacanţă. Unul din trei a trecut pragul cabinetului stomatologic în ultimul an.

Vezi și

Românii trec pe la dentist mai rar decât pleacă în vacanţă. Unul din trei a trecut pragul cabinetului stomatologic în ultimul an. Este doar un motiv pentru care şapte milioane dintre românii adulţi nu mai au toţi dinţii naturali. Ceea ce ne trimite la coada Europei.

Chiar dacă nu facem nimic să schimbăm situaţia, suntem conştienţi că dinţii noştri ne strică imaginea. Doi români din zece recunosc că se simt jenaţi de aspectul danturii.

Cristian Popescu a învăţat să trăiască cu gura închisă. La propriu. S-a ferit ani întregi de privirile răutăcioase ale oamenilor pentru că dinţii săi nu arătau aşa cum trebuie. Este doar unul dintre milioanele de români care preferă să îşi ascundă dantura, de două ori mai mulţi decât media europeană. Până acum, când a decis că e timpul pentru un implant şi a venit tocmai din Montreal pentru tratament.

Pe lângă limitele estetice au apărut şi problemele de sănătate. România conduce în topul ţărilor în care oamenii au dificultăţi în a mânca din cauza dinţilor. Argumentul amânărilor la nesfârşit ţine mai tot timpul de costurile ridicate. Preţul pentru un singru implant porneşte de la 400 de euro.

7 din 10 români nu au călcat pe la dentist în ultimul an, ceea ce ne plasează pe ultimul loc în Europa, după Ungaria şi Letonia. La polul opus, opt olandezi şi danezi şi-au făcut un control stomatologic.

Este doar o picătură într-un ocean, într-o ţară pentru care sănătatea orală pare opţională. Ceea ce face ca, în timp ce Europa se laudă cu o medie de 59 la sută doar 2 din 3 adulţi români mai au toţi dinţii naturali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii fug de stomatolog