Antena Meniu Search
x

Românii, invitaţi să cumpere mărţişoare-cărămidă pentru a pune umărul la ridicarea primului teatru construit din donaţii

Vă invităm să construiţi un teatru, cărămidă cu cărămidă, şi aţi putea începe chiar de azi, căci primul pas ar fi să cumpăraţi un mărţişor-cărămidă. Regizorul Chris Simion ne lansează o provocare uriaşă şi tare frumoasă. Vrea să construiască un nou teatru în Capitală. Ar fi primul din România ridicat din temelii de actori şi spectatori. Pe scurt, oricine poate cumpăra o Cărămidă Griviţa 53 şi practic o poate aşeza la temelia viitorului teatru.

de Lorena Rădulescu

la 01.03.2021, 13:06

Vezi și
  • Mărţişoarele-cărămidă costă între 53 şi 265 de lei.
  • Regizorul Chris Simion speră ca teatrul să fie inaugurat în circa trei ani şi jumătate.

Chris Simion, regizor: Cinci mărţişoare ca cele de la mine echivalează cât o cărămidă ctitor şi mai avem nevoie de 33 de mii de cărămizi ctitori şi putem începe şantierul.

Ca Ilinica şi Mara au mai fost zeci de mâini dibace de la Galeria Basil care au creat mărţişoarele unicat, iar actori celebri din teatrul şi filmul românesc s-au alăturat demersului. 

Medeea Marinescu, actriţă: E nevoie de spaţii de cultură. E nevoie de teatre. Oamenii au nevoie, îşi doresc ... Va rămâne un teatru construit, un teatru al oamenilor, un teatru al comunităţii. Este extraordinar! 

Irina Margareta Nistor, critic de film: E o chestie care probabil o să dea idei şi altora şi o să avem cu toţii câte o cărămidă. Pentru că este cel mai important lucru, mai ales acum, când am avut senzaţia că ne fuge pământul de sub picioare, să avem dintr-o dată ceva foarte solid.

Mirela Retegan: Peste 20 de ani copiii de astăzi vor merge la acel teatru şi vor spune "o cărămidă de acolo a pus-o mama, o cărămidă de acolo a pus-o tata" şi mi se pare foarte frumos să dăm asta copiilor noştri.

Preţul cărămizilor porneşte de la 53 de lei şi ajunge până la 265 de lei. 

Teatrul Griviţa 53 va avea 1.400 de metri pătraţi

În 2016, Chris Simion a vândut casa bunicii sale. Cu banii obţinuţi a cumpărat terenul pe care urmeză să se ridice noul teatru.

Suntem pe Strada Griviţa 53. În spatele unor porţi care există acum în aproape trei ani am putea să vedem teatrul independent cu acelaşi nume. Acesta ar fi primul teatru din România care se construieşte exclusiv din donaţii.

Teatrul va avea 1.400 de metri pătraţi construiți, o sală de spectacole cu 150 de locuri, încă una de repetiții, un foaier ce poate fi şi spațiu expoziţional, o cafenea, o librărie, o terasă şi un cinema.

Cărămizile mărţişor vor fi şi azi la târgul de la MŢR, iar cei care vor să le cumpere ulterior o pot face online, pe site-ul griviţa 53.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii, invitaţi să cumpere mărţişoare-cărămidă pentru a pune umărul la ridicarea primului teatru construit din donaţii