Antena Meniu Search
x

Românii care călătoresc în Marea Britanie vor intra în carantină 14 zile, de pe 8 iunie. Formular obligatoriu de completat

Compania TAROM a adus în atenția pasagerilor ce urmează să călătorească în Marea Britanie formularul obligatoriu pe care aceștia vor trebui să îl completeze de luni, 8 iunie 2020, când Regatul Unit va institui carantina obligatorie pentru toate persoanele venite din afara granițelor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.06.2020, 17:15

Românii care călătoresc în Marea Britanie vor intra în carantină 14 zile, de pe 8 iunie
Marea Britanie va impune carantinarea persoanelor care vin din afara granițelor, începând cu data de 8 mai - Zuma Press / Bayne Stanley via Hepta
  • Carantină obligatorie pentru românii care merg în Marea Britanie
  • Autoritățile din Regat solicită completarea unui formular special

"Incepând cu data de 08.06.2020, Marea Britanie introduce carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul său. Pasagerii care călătoresc în aceasta ţară au obligaţia de a completa un formular, care poate fi găsit accesând link-ul: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk. Vă informăm că acest formular este obligatoriu şi nu vă este permisă intrarea pe teritoriul Marii Britanii în cazul în care nu aţi completat formularul", se arată într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a TAROM.

Astfel, românii care vor călători spre Marea Britanie vor intra automat în carantină, timp de 14 zile. Odată ajuși pe teritoriul Regatului, aceștia vor fi nevoiți să conducă propriile mașini sau să aștepte un mijloc de transport autorizat de guvernul britanic - transportul în comun sau taxiurile fiind interzise imigranților în primă fază.

La sosirea în țară, fiecare persoană va oferi o adresă la care să poată fi contactată pe perioada carantinei. De asemenea, cei care ajung în Regat nu au vor putea merge la serviciu, la școală sau în alte instituții publice, pe perioada carantinei, informează BBC.

Cursă nouă București - Londra

Compania TAROM va introduce un nou zbor București - Londra și retur, începând cu data de 8 iunie, când intră în vigoare și măsurile guvernului britanic.

"Dragi pasageri, 

La solicitarea dumneavoastră, am introdus următorul zbor spre și dinspre LONDRA, data de călătorie 08 IUNIE:

București - Londra, tarif 267 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg;

Londra - București, tarif 288 euro, toate taxele incluse, precum și un bagaj de mână de 10 kg și un bagaj de cală de 23 kg.

Zborul va fi operat în condiții speciale, sub incidența HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4., iar din aceste considerente, pasagerii care vor fi acceptați trebuie să se încadreaze in următoarele categorii:

Dinspre Londra spre România vor fi acceptati doar cetățenii români care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J. 

Dinspre România spre Londra sunt acceptați doar cetățenii britanici", au transmis reprezentanții TAROM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii care călătoresc în Marea Britanie vor intra în carantină 14 zile, de pe 8 iunie. Formular obligatoriu de completat