Antena Meniu Search
x

Românii sărbătoresc Ziua Imnului Naţional

Astăzi sărbătorim Ziua Imnului Naţional şi au fost ceremonii militare în toată ţara. Astăzi, "Deşteaptă-te române!" a răsunat chiar şi în vârful munţilor.

de Redactia Observator

la 29.07.2020, 17:40

Vezi și
  • 40 de artişti a cântat imnul naţional în vârful munţilor.
  • Sărbătoare a fost şi la Bistriţa.

În Munţii Bucegi, un cor format din 40 de artişti a cântat imnul naţional în vârful munţilor, la aproape 2.400 de metri altitudine, pe vârful Caraiman, lângă Crucea Eroilor.

Între ei, Nicolae Voiculeţ a interpretat "Deşteaptă-te române!" la naiul lui. A fost acompaniat de un anamblu popular, dar şi de jandarmi din Braşov şi Prahova. 

Nicolae Voiculeţ - artist: E o datorie de sfuelt, e o datoriie morala, pentru mine ca artisti si ca muyician, astayi sa cant acest cantec al Romaniei. 

În timpul recitalului, o femeie jandarm a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii.

Sărbătoare a fost şi la Bistriţa. Este oraşul în care s-a nascut şi a copilărit Andrei Mureşanu, poetul care a scris versurile imnului naţional. Astăzi, la statuia poetului, s-a ţinut o ceremonie militară şi religioasă.

Prefect: Încă din 1848, cand a fost scris pe fundalul revolutiei de atunci, desteatpta+te romane, a ctoninuat sa fie un indemn la lupta pentru unitate. La multi ani Imnului National, la multi ani Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii sărbătoresc Ziua Imnului Naţional