Antena Meniu Search
x

Românii sunt cu gândul la Vama Veche

Cu gândul la vacanţă şi cu ochii pe vamă. Gazdele nu mai prididesc cu treaba, iar turiştii nu mai au răbdare. Mai e puţin până la 1 mai, iar sezonul va fi deschis oficial

Vezi și

Cu gândul la vacanţă şi cu ochii pe vamă. Gazdele nu mai prididesc cu treaba, iar turiştii nu mai au răbdare. Mai e puţin până la 1 mai, iar sezonul va fi deschis oficial

De 1 mai, la Vama Veche, vor curge râuri de bere, se vor monta sute de corturi iar vamaioţii vor dansa şi vor cânta până la epuizare, în jurul focurilor de tabără. Pentru ca oaspeţii să fie primiţi aşa cum trebuie, gazdele lucrează de zor. Se curăţă piscinele, se aranjează camerele şi se pune berea la rece. 

Ecourile ultimelor petreceri de Întâi Mai nu s-au stins nici acum pentru vamaioţii pătimaşi. Mai sunt 10 zile şi Vama va fi trecută.

Păcăliţi de soarele cu dinţi, câţiva au furat deja startul vacanţei. Au încercat şi marea cu degetul. Iar apa e rece ca gheaţa.

În pensiuni se munceşte de zor. Vama de-altădată, cea plină de corturi intinse pe plajă şi de turişti tăvăliţi prin nisip, a rămas, pentru mulţi, o amintire.

Zilele acestea se numără şi ultimele locuri libere. Clienţii fideli şi-au rezolvat camerele încă din vară.

O cameră dublă la o pensiune fără prea mari pretenţii nu costă mai mult de 80 de lei. Cea mai ieftină variantă de cazare rămâne în cortul montat direct pe plajă. Pentru o taxă de 10 lei pe noapte, de persoana.

Tradiţional, în vacanţa de 1 mai turiştii se împart între Vama Veche din sud şi nordul litoralului, la Mamaia.

Oriunde au ales să petreacă cei care vor merge la mare se pare că vor avea un excelent debut de sezon estival. Prognozele anunţă temperaturi de peste 20 de grade pe plajă şi 14 grade în apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Românii sunt cu gândul la Vama Veche