Românii vor spectacol în farfurie, iar bucătarii devin adevăraţi artişti când vine vorba de plating
Pofta nu mai vine doar mâncând. Ci şi privind. E lucrul pe care bucătarii îl ştiu cel mai bine. Pentru ei, platingul perfect înseamnă clienţi mulţumiţi. Aşa că se transformă în adevăraţi artişti atunci când vine vorba despre aranjat ingredientele în farfurie. Iată secretele lor.
Pofta nu mai vine doar mâncând. Ci şi privind. E lucrul pe care bucătarii îl ştiu cel mai bine. Pentru ei, platingul perfect înseamnă clienţi mulţumiţi. Aşa că se transformă în adevăraţi artişti atunci când vine vorba despre aranjat ingredientele în farfurie. Iată secretele lor.
Preparatul pe care chef Sorin îl aşează atent în farfurie se numeşte ou perfect. Conţine trufe, piure de ţelină şi măr verde.
Sosurile dau impresia de savoare, spun specialiştii. Şi alegerea farfuriei e foarte importantă pentru platingul final.
Ideea de aşezare perfectă în farfurie a devenit cu atât mai importantă, cu cât tendinţa clienţilor de restaurante este de "a mânca", mai întâi, cu ochii. Pun pe primul loc felul în care arată un preparat, şi-abia apoi ingredientele şi gustul.
Insă bătălia celor mai tari farfurii se dă în mediul online. Site-urile de socializare au creat o adevărată revoluţie culinară. Şi asta pentru că preparatele atent aşezate în farfurie ajung să strângă printre cele mai multe vizualizări.
Studiile arată că jumătate din impactul pe care un preparat îl are asupra degustătorului constă în felul în care este prezentat în farfurie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰