Antena Meniu Search
x

Roșia bio românească, deliciu în farfurie! Agricultorii ţintesc lăzile din marile lanţuri de supermarketuri

Tot mai mulţi producători locali s-au convins că menirea unei roşii sănătoase, cu gust bogat, este să ajungă pe cât mai multe mese. Aşa se face că agricultorii nu se mai mulţumesc să-şi vândă roadele doar pe câteva tarabe, ci ţintesc un loc în lăzile din marile lanţuri de supermarketuri.

Vezi și

Tot mai mulţi producători locali s-au convins că menirea unei roşii sănătoase, cu gust bogat, este să ajungă pe cât mai multe mese. Aşa se face că agricultorii nu se mai mulţumesc să-şi vândă roadele doar pe câteva tarabe, ci ţintesc un loc în lăzile din marile lanţuri de supermarketuri.

Cum şi aici bătălia este mare, producătorii români mizează pe calitate, pentru care fac investiţii masive.

Grase şi frumoase, dar mai ales gustoase şi sănătoase. Aşa trebuie să fie roşiile româneşti ca să-l satisfacă până şi pe cel mai pretenţios client, crede acest producător din Cerneşti, judeţul Maramureş.

Pentru asta, a ridicat cea mai mare fermă legumicolă bio din judeţ: 7.200 de metri pătraţi. Banii, 1 milion şi jumătate de euro, au venit de la fiul său care lucrează de 8 ani, în domeniul IT, în Statele Unite.

Investiţia a început toamna trecută, aşa că maramureşeanul aşteaptă acum prima recoltă. De ea au grijă 11 angajaţi, toţi din localitate.

Tomatele sunt crescute la temperaturi de 23-25 de grade şi sunt irigate cu apă din puţuri săpate sub seră, spun producătorii. Şi primesc şi mici răsfăţuri.

Până în decembrie, de aici vor ieşi 200 de tone de roşii adevărate, se angajează tăticul lor.

Acum, pune la punct contractele. Roşiile vor ajunge în supermarketuri şi vor costa în jur de 10 lei pe kilogram.

În scurtă vreme, pe piaţa de consum vor apărea primele roşii bio din Maramureş. Provin de la cea mai mare fermă legumicolă din judeţ şi dintre cele mai moderne din ţară, iar lunar se vor livra, de la Cernesti în marile lanţuri de magazine, tone de roşii certificate bio din pământ românesc.

Rosii 100% bio din Cernesti vor putea manca in curand toti romanii care tin la sanatatea lor. Un maramuresean care e plecat de 8 ani in SUA a facut investitia, iar tatal sau, ramas acasa, are grija ca totul sa mearga bine.

Mircea Radu Muntean este angajatul propriul sau fiu care a dezvoltat o afacere de peste 1,5 milioane de euro. Mircea Radu Muntean nu s-a gandit niciodata ca va deveni angajatul fiului sau, Radu Mihai Muntean.

Asta cu atat mai mult cu cat, fiul este plecat in Statele Unite ale Americii, unde are o afacere in IT. Dorinta de a consuma poduse bio i-a determinat, insa, sa amenajeze, la Cernesti, cea mai mare ferma legumicola bio, pe o suprafata de 70.2 arii de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Roșia bio românească, deliciu în farfurie! Agricultorii ţintesc lăzile din marile lanţuri de supermarketuri