Roşiile cherry câştigă tot mai mult teren în faţa celorlalte soiuri (Video)
Roşiile cherry cuceresc rapid piaţa de tomate din România. Mulţi români spun că au descoperit gustul lor în concediile din străinătate. Iar producătorii români au văzut imediat oportunitatea.
Roşiile cherry cuceresc rapid piaţa de tomate din România. Mulţi români spun că au descoperit gustul lor în concediile din străinătate. Iar producătorii români au văzut imediat oportunitatea. Mai ales că roşiile cherry pot fi recoltate inclusiv iarna, sunt şi de două ori mai scumpe decât cele tradiţionale şi sunt extrem de apreciate de chefi în restaurante.
Robert şi tatăl său au gustat prima dată roşiile cherry într-un concediu în Grecia. În câteva luni, roşiile preferate erau deja în pământ românesc. Numai anul trecut, din această seră din Bihor s-au vândut 80 de tone.
Producătorilor români le este tot mai greu să facă faţă cererii. Mai ales după ce clienţii lor au descoperit diferenţa dintre roşiile cherry din import şi cele cultivate la noi.
Un kilogram de roşii cherry se vinde, în medie, cu 15 lei în supermarketuri. Pe timp de iarnă, chiar 20. Uneori, preţurile sunt duble faţă de cele ale tomatelor obişnuite.
Roşii sau galbene, dar deosebit de parfumate şi de dulci, roşiile cherry sunt mai bogate în antioxidanţi şi vitamina C decât tomatele tradiţionale. Iar aspectul lor deosebit pune la încercare şi imaginaţia bucătarilor din restaurantele de lux.
Şi pentru că le merge atât de bine, legumicultorii sunt hotărâţi să aducă în ţară şi alte soiuri de roşii cherry, cum ar fi cele curcubeu.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰