Rovinietă 2018. Lista tuturor camerelor video amplasate în România pentru controlul taxei de drum. Verifică online valabilitatea rovinietei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) verifică respectarea obligației de a avea rovinietă valabilă cu ajutorul a 74 de camere video fixe amplasate pe mai multe drumuri din țara noastră.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) verifică respectarea obligației de a avea rovinietă valabilă cu ajutorul a 74 de camere video fixe amplasate pe mai multe drumuri din țara noastră. Şoferii care circulă fără să-şi plătească taxa de drum riscă amenzi de până la 4.500 de lei.
În România, utilizarea rovinietei este reglementată de Ordonanța nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier, care stabilește ca, în baza plății unei sume de bani, șoferii să obțină dreptul de a circula cu un vehicul pe rețeaua națională de drumuri a României.
Recent, acest act normativ a suferit o modificare, care vizează perioada în care se prescriu amenzile pentru circularea cu o mașină în lipsa unei roviniete valabile.
Astfel, potrivit avocatnet.ro, din 14 septembrie 2018, fapta de a circula cu o mașină, pe drumurile publice, ce nu are o rovinietă validă se prescrie în patru luni de la săvârșire, nu în șase luni, așa cum se întâmpla înainte de intrarea în vigoare a modificării.
Şoferii surprinşi circulând fără rovinietă valabilă primesc amenzi de până la 4.500 de lei.
Lista completă cu amplasarea tuturor celor 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei:
Sursa documente: avocatnet.ro
Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, CNAIR pune la dispoziția șoferilor un instrument de căutare online, care este disponibil aici.
Rovinieta 2018. Drumurile monitorizate video
Potrivit datelor furnizate de către CNAIR, cele mai monitorizate drumuri sunt:
- Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti)
- Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni)
- Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca)
- Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni).
Nici cei care circulă pe autostrăzi nu scapă de monitorizare, și anume sunt amplasate camere video pentru verificarea rovinietei la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).
Pentru a identifica șoferii care circulă fără rovinietă, pe lângă camerele video fixe, CNAIR mai utilizează și 14 camere video mobile, distribuite pe întreg teritoriul național.
Conform precizărilor reprezentanților CNAIR legate de camerele video mobile, acestea sunt amplasate “pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰