Antena Meniu Search
x

Ruina unui bloc din Dej a devenit istorie după 31 de ani (Video)

După 31 de ani în care a “tronat” în centrul unui cartier din Dej, ruina unui bloc a cărui construcție a început în 1989 a fost făcută una cu pământul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.03.2020, 11:51

Vezi și

După 31 de ani în care a “tronat” în centrul unui cartier din Dej, ruina unui bloc a cărui construcție a început în 1989 a fost făcută una cu pământul.

Blocul urmă să ofere apartamente de serviciu angajaților MAI, iar mai apoi celor de la Loteria Română, însă lucrările au fost abandonate imediat după Revoluție.

În ultimii ani, autoritățile locale au încercat să găsească un investitor căruia să vândă atât terenul cât și ruinele, însă din cauza prețului ridicat pe care îl presupunea demolarea dar și a situației juridice a terenului, nimeni nu a fost interesat.

În cele din urmă un om de afaceri tot din Dej a câștigat licitația și a trecut la demolarea lui. În locul acestuia se va construi un nou bloc de locuințe, dar și o parcare cu 300 de locuri.

Istoricul blocului detonat în Dej

1989 - Este emisă autorizația de construcție și imobilul este ridicat la stadiul de fundație. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. Acest obiectiv trebuia să fie unul pentru angajații MAI fiind proiectat cu 50 de apartamente, spații comerciale la parter, cu două scări, una în regim de parter plus patru etaje și cealaltă în regim de parter plus opt etaje.

1990 - Finanțarea construcției este sistată și prin urmare și lucrările de edificare.

1991 - Obiectivul este predat către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) care până în 1995 a continuat construcția până la stadiul actual până în 1995 când finanțarea acestui obiectiv a fost sistată.

Ulterior în 1991, respectiv 2003, două spații din acest obiectiv au fost achiziționate de alți doi proprietari în afară MAI.

* Acest articol a fost realizat cu informațiile oferite de reporterul Observator Alex Prunean

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ruina unui bloc din Dej a devenit istorie după 31 de ani (Video)