Antena Meniu Search
x

Video Rute ocolitoare pentru cele mai ''fierbinţi'' zone de pe Valea Prahovei. Proiectul care îi poate scuti pe şoferi de aglomeraţia infernală

Proiect îndrăzneţ pentru Valea Prahovei. Mai multe şosele ocolitoare pentru staţiunile Comarnic, Azgua şi Buşteni ar urma să ne scutească de veşnicele blocaje de pe drumul spre munte. Deocamdată, proiectele abia au fost scoase la licitaţie. Constructorii spun că drumurile ar putea fi terminate în trei ani. Doar că autorităţile se grăbesc şi spun că vor să finalizeze lucrarea până anul viitor.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.01.2023, 16:59

Vezi și

O primă soluţie vizează staţiunea Buşteni, acolo unde mereu apar blocaje. O rută alternativă ar urma să fie construită pentru fluidizarea traficului de pe DN1. Centrul staţiunii Buşteni este cel mai fierbinte punct pe harta traficului de pe Valea Prahovei. Aici, centura ocolitoare va avea aproape 7 kilometri lungime, 2 pasaje şi nu mai puţin de 4 sensuri giratorii. 

Mircea Corbu, primar Bușteni: Este un lucru bun pentru comunitate şi pentru întreaga ţara. Pentru comunitate, pentru că putem fluidiza traficul în oraş. Şi pentru toată ţara, pentru că vedeţi câte probleme avem pe weekend. 

"Nu ar mai fi ce ar fi aici, aglomeraţie în oraş, că nu poţi să treci strada în niciun fel.Şi noaptea şi ziua e aglomerat."

Şi la Azuga va exista o rută ocolitoare. Centura va avea aproape 3 kilometri şi 2 benzi de circulaţie. Aici, vor fi construite un semitunel, 6 poduri şi 2 pasaje. Centurile Buşteni şi Azuga vor costa, împreună, 120 de milioane de euro, din bani europeni, şi ar urma să fie gata în 3 ani. 

Pe acelaşi subiect

O altă staţiune care va putea fi ocolită este Comarnic. Şi aici, traseul viitoarei centuri va scuti oraşul de aglomeraţie. Centura ocolitoare a localităţii Comarnic va avea aproape 6 kilometri lungime şi 2 benzi de circulaţie. Vor fi construite 3 poduri noi. Noua rută alternativă va costa 60 de milioane de euro, din bani europeni şi ar urma să fie gata în doi ani.

"Ori faci autostradă, te mai încurci cu.... Ce faci? Rezolvi Comarnicul şi ce faci cu Sinaia, Buşteni, Nistoreşti?"

Noile centuri trebuie să fie gata în cel mult 3 ani

Tot cu gândul la autostradă au fost şi autorităţile locale atunci când s-au apucat să lucreze la centurile ocolitoare de pe Valea Prahovei.

Iulian Dumitrescu, președinte CJ Prahova: Din ce îmi dau eu seama, autostrada, care este în lucru la CNAIR şi are un studiu de fezabilitate de 3 ani, un proiect tehnic de 3 ani, plus, probabil, un studiu de impact de 2 ani, mai e destul de aşteptat până o să vedem o autostradă acolo. 

Deşi au termen de 2, respectiv 3 ani de execuţie, autorităţile locale speră să termină noile centuri în doar un an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Rute ocolitoare pentru cele mai ''fierbinţi'' zone de pe Valea Prahovei. Proiectul care îi poate scuti pe şoferi de aglomeraţia infernală