Antena Meniu Search
x

Funeraliile Regelui Mihai I. Emoţii copleşitoare la Otopeni, la întoarcerea definitivă în ţară a Majestăţii Sale

S-a scris încă o filă din istoria României. Regele Mihai s-a întors, pentru totdeauna, în ţara pe care a iubit-o, o viaţă, de departe.

Vezi și

S-a scris încă o filă din istoria României. Regele Mihai s-a întors, pentru totdeauna, în ţara pe care a iubit-o, o viaţă, de departe. Un avion militar a adus sicriul cu trupul neînsuflţit din Elveţia, pe Aeroportul Henri Coandă. Şi, după o ceremonie emoţionantă, privită de fiicele Regelui cu ochii în lacrimi, cel din urmă monarh al României şi-a început ultimul şi cel mai lung drum, acasă. A fost depus la Castelul Peleş. Iar în aceste clipe, cortegiul funerar este în drum spre Capitală. 

Într-o ceremonie solemnă, încep funeraliile ultimului rege al românilor. Pregătirile pentru momentul sosirii sunt impresionante. Garda de Onoare se aliniază în stânga catafalcului. Parte din Familia Regală îşi aşteaptă regele. De pe Aeroportul Henri Coandă lipesc doar două dintre fiice, principesele Elena şi Sofia. Ele au rămas la căpătâiul Majestăţii Sale în Eleveţia şi s-au întors odată cu părintele lor, în aeronava militară de tip Spartan, pregătită special pentru acest moment. 

Aeronava cu trupul neînsufleţit al Majestății Sale aterizează pe aeroport. Este momentul în care toate clopotele bisericilor din ţară bat în semn de omagiu. Semnalul de trompetă anunţă că, în scurt timp, va fi scos din aeronava militară siciriul ultimului Mareşal al Armatei Române. 

Opt militarii poartă pe umeri trupul neînsufleţit către catafalc. Membrii Familiei Regale pleacă ochii spre pământ în momentul în care sicriul trece prin dreptul lor. Sunt momente de mari emoţii. Fiicele regelui urmăresc ceremonia cu ochii în lacrimi. 

Pe acelaşi subiect

Principesa Maria este copleşită. Custodele Coroanei Române, Margareta, se aşează pe scaun preţ de câteva minute. 

Ceremonia religioasă este oficiată de un sobor de preoţi. La finalul slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este urcat în maşina mortuară care îl va duce pe Regele Mihai către Castelul Peleş. 

Urmează alte ceremonii şi trei zile de doliu. Cel mai longeviv monarh al României va fi înmormântat la Curtea de Argeş, lângă cea care i-a stat alături o viaţă. Regina Ana. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Funeraliile Regelui Mihai I. Emoţii copleşitoare la Otopeni, la întoarcerea definitivă în ţară a Majestăţii Sale