Funeraliile Regelui Mihai I. Emoţii copleşitoare la Otopeni, la întoarcerea definitivă în ţară a Majestăţii Sale

Publicat: 13.12.2017, 19:13.
Actualizat: 14.12.2017, 16:33

S-a scris încă o filă din istoria României. Regele Mihai s-a întors, pentru totdeauna, în ţara pe care a iubit-o, o viaţă, de departe.

S-a scris încă o filă din istoria României. Regele Mihai s-a întors, pentru totdeauna, în ţara pe care a iubit-o, o viaţă, de departe. Un avion militar a adus sicriul cu trupul neînsuflţit din Elveţia, pe Aeroportul Henri Coandă. Şi, după o ceremonie emoţionantă, privită de fiicele Regelui cu ochii în lacrimi, cel din urmă monarh al României şi-a început ultimul şi cel mai lung drum, acasă. A fost depus la Castelul Peleş. Iar în aceste clipe, cortegiul funerar este în drum spre Capitală.

Într-o ceremonie solemnă, încep funeraliile ultimului rege al românilor. Pregătirile pentru momentul sosirii sunt impresionante. Garda de Onoare se aliniază în stânga catafalcului. Parte din Familia Regală îşi aşteaptă regele. De pe Aeroportul Henri Coandă lipesc doar două dintre fiice, principesele Elena şi Sofia. Ele au rămas la căpătâiul Majestăţii Sale în Eleveţia şi s-au întors odată cu părintele lor, în aeronava militară de tip Spartan, pregătită special pentru acest moment.

Aeronava cu trupul neînsufleţit al Majestății Sale aterizează pe aeroport. Este momentul în care toate clopotele bisericilor din ţară bat în semn de omagiu. Semnalul de trompetă anunţă că, în scurt timp, va fi scos din aeronava militară siciriul ultimului Mareşal al Armatei Române.

Opt militarii poartă pe umeri trupul neînsufleţit către catafalc. Membrii Familiei Regale pleacă ochii spre pământ în momentul în care sicriul trece prin dreptul lor. Sunt momente de mari emoţii. Fiicele regelui urmăresc ceremonia cu ochii în lacrimi.

Principesa Maria este copleşită. Custodele Coroanei Române, Margareta, se aşează pe scaun preţ de câteva minute.

Ceremonia religioasă este oficiată de un sobor de preoţi. La finalul slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este urcat în maşina mortuară care îl va duce pe Regele Mihai către Castelul Peleş.

Urmează alte ceremonii şi trei zile de doliu. Cel mai longeviv monarh al României va fi înmormântat la Curtea de Argeş, lângă cea care i-a stat alături o viaţă. Regina Ana.

Citește și
• pe 01.01.1970 la 02:00
Crima din staţia de metrou Dristor putea fi evitată. Ce spune un fost director al Metrorex
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
• pe 01.01.1970 la 02:00
Portret de criminală în serie. Ce spun anchetatorii şi psihiatrii despre Magdalena Şerban, ucigaşa de la metrou

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Horoscop vineri, 22 ianuarie: Racii vor avea parte de zile mai liniștite
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
23:07 Pfizer a redus livrările de vaccin în unele țări din UE în această săptămână: Şi România este afectată 22:57 Video viral: La sfinţire cu ştampila. Modernizarea a ajuns şi la purtătorii de sutană 22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO