Antena Meniu Search
x

Curs valutar

S-A STINS într-o săptămână! Ileana Ciuculete a aflat despre BOALA GRAVĂ de care suferă chiar de 8 Martie (VIDEO)

Ileana Ciuculete s-a stins, marţi seară, într-un spital privat din Bucureşti, din cauza unei ciroze hepatice galopante, diagnostic crunt primit în urmă cu doar o săptămămână, de 8 martie.

de Redactia Observator

la 16.03.2017 , 09:41

Ileana Ciuculete s-a stins, marţi seară, într-un spital privat din Bucureşti, din cauza unei ciroze hepatice galopante, diagnostic crunt primit în urmă cu doar o săptămămână, de 8 martie.

Întreaga dramă a regretatei cântărețe de muzică populară a început chiar pe data de 8 martie. când Ileana Ciuculete a mers la o clinică privată pentru câteva analize. Ea acuza stări de febră şi a mers la o clinică privată pentru a depista cauzele problemei sale. După ce i s-a făcut un set de analize, medicii i-au dat un verdict necruțător: Hepatită de tip C, scrie a1.ro.

Citeşte şi A SUFERIT în tăcere! BOALA GRAVĂ care a răpus-o pe cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete la doar 59 de ani

Articolul continuă după reclamă

După trei zile, Ileana Ciuculete a repetat analizele la Institutul Victor Babeş, medicii confirmându-i că starea ei este foarte gravă, diagnostul fiind de ciroză hepatică galopantă.

Pe acelaşi subiect

Cântăreaţa de muzică populară s-a stins, marţi seară, chiar în brațele soţul ei, Cornel Galeş, care i-a confirmat prezentatoarei de televiziune Mara Bănică faptul că artista nu ştia că suferă de Hepatită C.

Ce este HEPATITA C

Hepatita C reprezintă infecţia ficatului cu virusul hepatitic C (VHC), care este unul dintre cele mai periculoase virusuri hepatitice și determină una dintre cele mai grave boli hepatice.

Virusul hepatitic C este unul dintre cele 5 tulpini de virusuri identificate până în prezent responsabile de hepatitele virale, celelalte fiind A, B, D, si E, fiecare tip avand caracteristicile sale in ceea ce priveste transmiterea, severitatea, abordarea terapeutica.

Principala modalitate de transmitere a virusului VHC este prin contactul cu sângele unei persoane infectate. Spre deosebire de hepatitele virale A și B, nu există vaccin preventiv împotriva hepatitei virale C. Când VHC intră în fluxul sangvin, acesta își găsește drumul către celulele hepatice în interiorul cărora se multiplică. Atunci când infecția devine importantă se declanșează sistemul imunitar care începe să lupte împotriva virusului. La unele persoane, sistemul imunitar chiar reusește să lupte și să controleze virusul. Infecția cu virus hepatitic C poate intra în categoria de infecție “acută” (până la 6 luni de la infecția inițială) sau “cronică” (peste 6 luni de la infecția inițială). Majoritatea celor care contactează VHC (aproximativ 80%), vor dezvolta o infecție cronică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Simptomele infectării cu virusul hepatitic C

Majoritatea persoanelor cu hepatită virală C, chiar și cei care sunt infectați de multă vreme, nu prezintă semne sau simptome. În cazul în care acestea se manifestă, includ: stare de oboseală accentuată, dureri musculare și articulare, senzație de mâncărime a pielii, urină de culoare închisă/materii fecale de culoare deschisă; îngălbenirea pielii și a ochilor.

Infecția cu virus hepatitic C

În faza cronică, inflamația ficatului se permanentizează (cronicizează) și netratată evoluează către insuficiență hepatică, ciroză hepatică sau chiar cancer hepatic. Cu cât cantitatea de VHC din organism este mai mare, cu atât riscul de evoluție către ciroză hepatică sau cancer hepatic este mai mare, iar procentul celor care vor deceda de ciroză hepatică sau cancer hepatic în acest caz este cuprins între 15 – 20%.

Diferențele dintre hepatita virală C și celelalte hepatite virale:

- Transmisă în mod principal prin sânge

- Datorată unui virus hepatitic mutant ce generează 6 genotipuri majore

- Dificil de detectat și eliminat de către sistemul imunitar, ceea ce generează infecție cronică, ciroză hepatică și cancer hepatic.

- Evoluează cu dezvoltarea rezitenței la antivirale și răspunsuri terapeutice diferite la tratamente antivirale.

- Nu este disponibil un vaccin împotriva acesteia

- Este o boală vindecabilă

Citeşte şi UCIGAŞUL DIN UMBRĂ! Ce este Hepatita C, boala de care suferea Ileana Ciuculete fără să ştie

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » S-A STINS într-o săptămână! Ileana Ciuculete a aflat despre BOALA GRAVĂ de care suferă chiar de 8 Martie (VIDEO)