Antena Meniu Search
x

O nouă sală polivalentă și 8 pasarele pietonale din sticlă, în București

Bucureşti va avea o nouă sală polivalentă. Cu peste 20 de mii de locuri şi cinci săli de sport. Investiţia promisă de Primăria Capitalei costă aproape 140 de milioane de euro. Un alt proiect important, votat luni de consilierii generali, vizează siguranţa pietonilor.

de Redactia Observator

la 11.03.2019, 23:59

Vezi și

Bucureşti va avea o nouă sală polivalentă. Cu peste 20 de mii de locuri şi cinci săli de sport. Investiţia promisă de Primăria Capitalei costă aproape 140 de milioane de euro. Un alt proiect important, votat luni de consilierii generali, vizează siguranţa pietonilor. Se vor construi 8 pasarele pietonale din sticlă, în zonele aglomerate ale oraşului.

Pasarelele pietonale care vor fi montate în zonele considerate cu risc sporit de accidente rutiere. Iată câteva astfel de locuri:  Bulevardul Iuliu Maniu, Șoseaua Mihai Bravu ori Șoseaua București-Ploiești, în zona fântânii Miorița.  

În total, 8  pasarele pentru care Primăria Capitalei va plăti aproape 18 milioane de euro.

Tot luni, Primăria Capitalei a aprobat bugetul pentru sala polivalentă, promisa inca din 2014. Se va ridica lângă Arena Naţională, în Complexul Lia Manoliu. Pentru demararea proiectului estimat la 138 de milioane de euro, autoritatile, pentru inceput, trebuie sa radă tot ceea ce exista in acest moment la numărul 37-39 de pe Bulevardul Basarabia. Adică un teren de sport si mai multe localuri. Asta, pentru a facilita accesul către sală. Aceasta va fi ridicată chiar în jurul vechiului turn de paraşutism şi va avea o capacitate de 20 de mii de locuri, 5 săli de sport, o zonă specială de relaxare cu restaurante şi cafenele. 

Dacă totul decurge conform planului, construcţia ar urma să fie gata în trei ani. Un termen în care, din păcate, cei care fac sport de performanţă nu se mai încred.

În prezent, cea mai mare astfel de arenă se află la Cluj şi are o capacitate de puţin peste 9 mii de locuri pentru competiţiile sportie şi cu o mie mai multe pentru spectacole, de pildă. În prezent, în Capitală marile concerte se ţin în Piaţa Constituţiei sau pe Arena Naţională, acolo unde anul acesta sunt aşteptaţi cei de la Metallica, Bon Jovi, ori trupa The Cure, care vine pentru prima dată în România.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O nouă sală polivalentă și 8 pasarele pietonale din sticlă, în București