Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Poliţiştii au venituri mai mici faţă de luna trecută, iar medicii au primit o creştere salarială de 4 procente, din cele 25 promise

Poliţiştii se plâng că au venituri mai mici faţă de luna trecută. Iar medicii, cărora li s-au promis creşteri de 25 de procente, au primit doar 4.

de Redactia Observator

la 14.02.2018 , 19:45

Ziua în care salvatorii îşi aşteptau salariile a venit cu scăderi. Poliţiştii se plâng că au venituri mai mici faţă de luna trecută. Iar medicii, cărora li s-au promis creşteri de 25 de procente, au primit doar 4. Profesorii nu ştiu încă pe ce bani se bazează. Ministerul Educaţiei, care de anul acesta face plăţile, este în întârziere cu o zi. Autorităţile încearcă să vină cu explicaţii. Ministrul de Interne spune că până vineri se va rezolva situaţia poliţiştilor. 

Ion Stuparu lucrează la Serviciul Investigaţii Criminale, una dintre cele mai importante structuri din cadrul ministerului de Interne. Însă, meritele au fost răsplătite luna aceasta în minus. 

Ion Stuparu, preşedinte al Sindicatului Europol Vâlcea: "Eu am luat cu 500 de lei mai putin. Sunt colegi care au luat si 200 de lei mai putin, dar si 1000 de lei mai putin."

Vezi și

De la 1 ianuarie, poliţiştii nu mai primesc banii pentru orele în care asigurau permanenţa de acasă. Acest spor putea ajunge şi la 40 la sută din salariul de bază. 

Un poliţist care asigură paza de coastă, cu misiuni dificile în combaterea traficului de migranţi, a aflat că luna aceasta pleacă cu mai puţini bani acasă. 

Andrei Ene, poliţist de frontieră: "Am constatat cu stupoare că venitul meu net a scazut cu 580 de lei. Eu si colegii mei care am pierdut aceste sume suntem printre aceia despre care ministrul muncii si ministrul de interne spuneau ca beneficiem de spor de şpriţ. Nu! Era majorarea salariala pentru interventia la domiciliu."

Un militar care a fost rănit în Afganistan spune acum că statul român l-a mai umilit încă o dată. 

Militar rănit în teatrele de război: "Eu mi-am făcut datoria faţă de ţară, cu vârf şi îndesat. Mai mult de atât doar să fi fost pe placă la minister. Chiar m-am simţit şi furat şi scuipat. Până luna trecută aveam un venit net de 3550 de ron. Începând de luna aceasta am 3406."

Şi medicii au primit astăzi fluturaşii.

Un medic rezident a câştigat mai puţin de 2100 de lei. În timp ce un chirurg cu aproape 30 de ani vechime, 4930 de lei. Abia în aprilie ar urma să intre majorările. Conform grilei salarizării, chirurgul va câştiga dublu. 

Astăzi, însă, cei din Sănătate au primit doar câteva zeci de lei în plus. 

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "La 1 ianuarie 2018 a fost o majorare pe brut de 25%, creşterea reală pe net fiind de 3-4%, această creştere pe brut acoperind trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat."

Ministrul Finanţelor promite că va rezolva fiecare situaţie în parte. Eugen Teodorovici trebuie întâi să rezolve problema risipei banilor publici. 

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor: "Va dau un exemplu de cheltuiala care trebuie sa dispara din zona publica. Fiscul stiti ca trimite acele plicuri contribuabililor. cCheltuiala anuala este de 10 milioane de euro, in total nejustificata."

Astffel, înştiinţările de la ANAF ar urma să fie trimise doar pe email. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Poliţiştii au venituri mai mici faţă de luna trecută, iar medicii au primit o creştere salarială de 4 procente, din cele 25 promise