Antena Meniu Search
x

Salata la caserolă, condimentată cu E-uri

Românii sunt tot mai preocupaţi de hrana sănătoasă. Aşa că, de multe ori, înlocuiesc masa de prânz cu o salată gata preparată de pe rafturile magazinelor.

Vezi și

Românii sunt tot mai preocupaţi de hrana sănătoasă. Aşa că, de multe ori, înlocuiesc masa de prânz cu o salată gata preparată de pe rafturile magazinelor. Doar că, pe lângă legume, aceste produse conţin şi chimicale şi puţini citesc eticheta. Zahărul şi aromele artificiale sunt doar câteva dintre ingredientele care ne pun sănătatea în pericol. 

"Voi adăuga oţetul balsamic la mijloc. Voi pune puţin parmezan, apoi voi adăuga curcanul cub, nucile pecan, roşii cherry şi să nu uităm de crutoane." Aşa ar trebui să arate un prânz sănătos. Însă, din lipsă de timp, tot mai mulţi români aleg salatele gata ambalate. "Au un gust diferit, dar gustul acesta delicios este dat de amplificatorii de gust, de E-uri şi trebuie să avem mare grijă când le introducem în alimentaţie."

Cu alte cuvinte, sosurile gata făcute, care însoţesc salatele, anulează toţi nutrienţii din legumele proaspete. Un dressing de brânză din comerţ conţine arome artificiale şi gumă de xantan. O substanţă care afectează sistemul digestiv, mai ales în cazul copiilor.

O astfel de salată gata ambalată conţine, pe lângă legume, conservanţi, aditivi şi chiar şi zahăr. Aşa că nutriţioniştii ne recomandă să ne facem singuri salata acasă, iar în loc de dressing, să folosim, spre exemplu, suc de lămâie. Vom ieşi mai câştigaţi nu doar din punct de vedere nutriţional, dar vom face şi ceva economie.

Pe acelaşi subiect

Salata de vinete şi hummusul, preferate în perioada postului, sunt la fel de nesănătoase dacă le cumpărăm gata făcute.

În acest bistro din Capitală, la ora prânzului, e forfotă mare. Salatele sunt mai scumpe, însă se vând bine. 

Statistic, un român cheltuieşte pentru masa de prânz între 20 şi 22 de lei pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Salata la caserolă, condimentată cu E-uri