Salina de la Ocnele Mari, un adevărat oraş subteran
Dacă vreţi să scăpaţi de căldură şi v-aţi cam săturat de litoral, avem o altă propunere: Salina de la Ocnele Mari. Aici, aerul rece şi bogat în sare face minuni, iar o plimbare în mină este sănătate curată.â Şi vă şi distraţi: aveţi la dispoziţie terenuri de fotbal sau de baschet.
Dacă vreţi să scăpaţi de căldură şi v-aţi cam săturat de litoral, avem o altă propunere: Salina de la Ocnele Mari. Aici, aerul rece şi bogat în sare face minuni, iar o plimbare în mină este sănătate curată.â Şi vă şi distraţi: aveţi la dispoziţie terenuri de fotbal, de baschet şi chiar o pistă de carting.
De la începutul anului, peste 130 de mii de turişti au vizitat cel mai mare oraş subteran din ţară.
Situată la 12 kilometri de Râmnicu Vâlcea, Salina Ocnele Mari este una dintre cele mai importante centre terapeutice cu aerosoli salini din ţară. Şi cel mai mare: are o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi.
Salina se află la 29 de metri sub pământ şi e refugiul ideal şi pentru cei care vor să scape de caniculă. Înăuntru sunt doar 15 grade. Sute de oameni vin zilnic aici, mai ales cei care au probleme de respiraţie.
Despre efectele terapeutice au aflat şi Svetlana şi Iuventin, care vin aici tocmai din Basarabia. De la prima vizită, au simţit efectele binefăcătoare ale aerului sărat. De atunci, Salina Ocnele Mari este destinaţie în fiecare concediu.
Un adevărat parc turistic sub pământ îşi aşteaptă vizitatorii de toate vârstele. Pe lângă restaurant, cramă, cinematograf, locuri de joacă pentru copii şi mese de biliard sau de ping-pong, aici se află şi cea mai mare biserică de sub pământ.
Pentru o zi la Salina de la Ocnele Mari, adulţii plătesc 20 de lei, iar intrarea pentru copii este 15 lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰