Antena Meniu Search
x

Salina Turda, în topul americanilor

România are minunile ei. Ştim cu toţii. Dar o ştiu, se pare, şi americanii. Jurnaliştii de peste ocean au inclus Salina Turda, din judeţul Cluj, în topul locurilor incredibile care merită vizitate.

Vezi și

 "Minunea SF" a Clujului, cum a fost denumită, este plasată de jurnaliştii de la ''Business Insider'' într-un top al celor „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există". Iar revista americană Smithsonian spune că Salina Turda este un motiv în plus pentru a vizita România.

Aflată la câteva sute de kilometri de capitală, în inima Ardealului, Salina Turda este unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din lume. Într-un articol însoţit de imagini spectaculoase din interiorul fostei mine de sare, revista americană ''Smithsonian'' le-a arătat străinilor minunile din adâncuri.

''Business Insider'' plasează Salina Turda pe locul I în topul celor mai frumoase locuri din lume. În 2013, aceiaşi jurnalişti includeau salina în clasamentul celor „25 de destinaţii incredibile de călătorie despre care nu ştiai că există".

Din 1992, de când a fost redeschisă, Salina Turda a atras peste două milioane de turişti. Mii de oameni merg în fiecare an la salină pentru efectele ionilor din sare.

Transformarea vechii mine de sare de la Cluj într-un obiectiv turistic a costat aproape 6 milioane de euro, iar acum, administratorii vor să includă Salina în circuitul UNESCO. În 2012, Salina Turda a fost declarată proiectul turistic al anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Salina Turda, în topul americanilor