Antena Meniu Search
x

Salvată de un plămân artificial, o femeie s-a născut a doua oară! Zile întregi a stat în comă

S-a trezit din comă şi i-a uimit şi pe medici, care nu-i mai dăduseră nicio şansă. Roxana are 33 de ani. A stat sub apă, prinsă în maşina cu care a plonjat de pe un pod, 50 de minute

Vezi și

S-a trezit din comă şi i-a uimit şi pe medici, care nu-i mai dăduseră nicio şansă. Roxana are 33 de ani. A stat sub apă, prinsă în maşina cu care a plonjat de pe un pod, 50 de minute

Roxana şi-a trăit moartea, în apele îngheţate ale râului Bega. A rămas scufundată aproape 50 de minute, după ce maşina ei a plonjat de pe un pod din Timişoara. O clipă de neatenţie la volan a aruncat-o în infern.

Doar bărbatul care i-a stat în dreapta, în maşină, a reuşit să se salveze. Roxana a fost scoasă din apă fără puls. Şi fără vreo speranţă că ar mai putea fi readusă la viaţă.

Minunea s-a întâmplat. După 20 de minute, tânăra a fost smulsă din ghearele morţii, la limita imposibilului. Inima ei a început să bată din nou. A fost dusă de urgenţă la spitalul din Timişoara. Nouă zile a stat în comă. Conectată la un plămân artificial care a ajutat-o să respire. A zecea zi, Roxana a deschis ochii. Şi a renăscut. A doua oară, în aceeaşi zi. 24 ianuarie, ziua ei de naştere.

Apa îngheţată în care a fost scufundată trei sferturi de oră a salvat-o. "Hipotermia a redus rata metabolismului cerebral şi a făcut creierul mai rezistent la hipoxie şi anoxie. Ea a fost recuperată complet şi din punct de vedere organic, şi neurologic, şi psihic", spune Ovidiu Bedreag, medic la Spitalul de Urgenţă din Timişoara.

Roxana, psiholog de profesie, s-a întors la muncă. Un centru social pentru copii cu dizabilităţi. Accidentul prin care a trecut a făcut-o să preţuiască mai mult şi viaţa şi prietenia.

Drept mulţumire pentru viaţa pe care şi-a recâştigat-o, vrea să înfiinţeze o asociaţie care să le facă suferinţa mai uşoară celor care ajung, la limita dintre viaţă şi moarte, pe un pat de spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Salvată de un plămân artificial, o femeie s-a născut a doua oară! Zile întregi a stat în comă