Antena Meniu Search
x

O batrana din Buzau a putut fi salvata dintre nameti doar cu o senilata

Interventie ca o aventura pentru o batrana din Buzau. Femeia a fost salvata de medici din catunul izolat in care traieste cu ajutorul unei senilate. Viscolul a facut prapad in ultimele zile si nimeni nu mai putea ajunge in zona.

Vezi și

In catunul izolat, masina salvarii n-ar fi reusit sa intre. Prea multa zapada. Dar batrana avea nevoie disperata de ajutor. “Era cunoscuta cu hipertensiune. De vreo cateva zile avea stare febrila, tuse productiva, faringe inflamate”, asistentul de pe ambulanta, Vasile Mircea.

“Din localitatea Odaia Banului pana la pana la ambulanta sunt aproximativ patru kilometri. In unele locuri, zapada ajungea si la un metru”, descrie conditiile plt maj. Valentin Mihalcea, ISU Buzau.

Si in Botosani situatia este la fel de... alba. Alta culoare n-am mai vazut oamenii afara, de cateva zile, de cand a inceput prapadul. Zapada din curti are mai bine de doi metri inaltime, iar satenii sunt izolati in propriile case.

Cei tineri, mai in forta, nu au stat cu mainile in san. Au luat lopatile si au facut carari prin gaspodarii.

Satenii se tem ca nu vor mai apuca sa lucreze pamanturile. In aceasta perioada, in anii trecuti deja incepeau sa puna ceapa, usturoiul si alte legume. In luna mai erau deja iesite. Acum insa, toti asteapta topirea zapezilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » O batrana din Buzau a putut fi salvata dintre nameti doar cu o senilata