Antena Meniu Search
x

Salvatorii montani refac, în această perioadă, toate marcajele

Cu toţii ne dorim o evadare în natură, în aer liber, odată ce se suspendă starea de urgenţă. Iar salvamontiştii ştiu asta. Mai mult, cum pe creste acum e linişte, ei profită de moment ca să refacă toate traseele turistice, înainte ca primul val de turişti să apară.

de Redactia Observator

la 23.04.2020, 17:56

Vezi și
  • Salvamontiştii vor lua la pas fiecare traseu.
  • Atracţiile anturii, în pregătire de specialişti.

În Defileul Jiului, ai impresia că eşti într-un colţ de rai. Verdele crud şi apele învolburate, la care se adaugă traseele turistice spectaculoase sunt ingredientele perfecte pentru o escapadă în aer liber.

De care mulţi vor profita, dar abia când vor fi ridicate restricţiile de circulaţie. Până atunci, pe trasee, îi găsim doar pe salvamontişti.

Salvatorii montani refac, în această perioadă, toate marcajele, montează stâlpi informativi pentru ca traseele să fie curate şi bine semnalizate. Pe drumurile montane şi pe văi, salvamontiştii vor lua la pas fiecare traseu.

Cosmin Ştefurac – Salvamont Gorj: Marcăm toate văile, refacem marcajele deoarece în zona golului alpin încă mai există zăpadă. Sperăm că turiştii o să vină în număr foarte mare. Noi îi aşteptăm cu traseele marcate, pregătite. Aşteptăm să treacă această pandemie.

Sfinxul Lainicilor, un superb monument al naturii, Groapa fără fund ori Pasul Vâlcan sunt doar câteva dintre atracţiile turistice ale zonei. Însă oricât de mult ne-am dori acum o drumeţie pe cărări de munte, trebuie să aşteptăm până când vom ieşi din starea de urgenţă.

Până atunci, muntele ne aşteaptă în linişte, cu tot cu peisajele sale de vis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Salvatorii montani refac, în această perioadă, toate marcajele