Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 13 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Martinian

Marţi, 13 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Cuvios Martinian, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 12.02.2024, 08:53

Sfântul Cuvios Martinian este prăznuit pe 13 februarie
Sfântul Cuvios Martinian este prăznuit pe 13 februarie - doxologia.ro
  • Românii prăznuiesc patru sfinţi pe 13 februarie 2024.

Cuviosul Martinian a intrat în viaţa monahală la 18 ani şi a petrecut în jur de 25 de ani într-o peştere din apropiere de Cezareea Palestinei, în înfrânare şi rugăciune.

Conform crestinortodox.ro, Martinian a fost învrednicit de către Dumnezeu cu darul tămăduirii, iar mulţi oameni au fost vindecaţi graţie sfintelor lui rugăciuni.

Sfântul Cuvios Martinian a fost supus la numeroase ispite şi năluciri. Sursa amintită precizează că Sfântul Cuvios Martinian a fost ispitit cel mai mult cu patima desfrânării, dar a rezistat de fiecare dată, chiar dacă "a sărit în mijlocul focului" sau "s-a aruncat în mare", pentru a răbda.

Sfântul Cuvios Martinian şi-a petrecut ultimele zile din viaţă la Atena şi a fost îngropat cu mare cinste de către episcopul locului.

Pe acelaşi subiect

Ce soartă au avut femeile care l-au ispitit pe Sfântul Cuvios Martinian

De pe crestinortodox.ro aflăm şi ce soartă au avut cele două femei care l-au ispitit pe Sfântul Cuvios Martinian, femei pentru care Sfântul Cuvios Martinian a fost obligat să sară în mijlocul focului sau în mare pentru a le evita.

Zoe "s-a dus la mănăstirea unde a fost trimisă de Sfântul Cuvios Martinian şi a trăit în curăţie, învrednicindu-se de a face minuni". Fotinia a trăit, până la sfârşitul vieţii, pe stânca de pe care Sfântul Cuvios Martinian s-a aruncat în mare.

Ce sfinţi mai prăznuim pe 13 februarie 2024

Pe lângă Sfântul Cuvios Martinian, pe 13 februarie 2024 mai sunt prăznuiţi Sfinţii Apostoli Acvila şi Priscila, dar şi Sfântul Ierarh Evloghie.

Despre Sfinţii Acvila şi Priscila se ştie că erau evrei şi au trăit la Roma înainte ca împăratul Claudius să scoată toţi evreii din Italia. Se mai spune că Sfinţii Acvila şi Priscila sunt printre puţinii oameni botezaţi personal de Sfântul Pavel.

Despre Sfântul Ierarh Evloghie se ştie că a fost Patriarhul Alexandriei şi a făcut multe minuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 13 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Cuvios Martinian