Sărbătoare pentru binele planetei
O mare parte a planetei a rămas pe întuneric, aseară, pentru 60 de minute. Milioane de oameni au sărbătorit ''Ora Pământului'' sub cerul liber, după ce au stins toate luminile din casă.
Românii din mai multe oraşe s-au adunat în parcuri cu lampioane şi lumânări decorative. Fiecare s-a simţit responsabil şi a înţeles că resursele planetei sunt limitate.
Indiferent de vârstă, gălăţenii s-au pus pe cântat în centrul oraşului şi au ridicat lampioane în aer. Apoi i-au ajutat pe câţiva voluntari să construiască diferite decoruri din lumânări.
A fost o pană de curent care le-a dat emoţii braşovenilor. Înainte să iasă din case, cu toţii s-au asigurat că au scos toate electrocasnicele din priză.
După ce s-au stins toate felinarele şi în Sibiu, o tânără a început să cânte la chitară. Ceilalţi oameni şi-au pus creativitatea la bătaie şi au desenat pe borcane.
- 15 februarie, Sfântul Apostol Onisim. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 14 februarie, Sfinţii Cuvioşi Auxenţie, Maron şi Avraam. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 13 februarie, Sfântul Cuvios Martinian; Sfintii Apostoli Acvila şi Priscila; Sfântul Ierarh Evloghie. Sărbătoare...
- 12 februarie, Sfântul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Când pică Paştele catolic în 2025
La malul mării, sute de oameni au luat cu asalt cel mai mare parc din Constanţa. Părinţii şi profesorii le-au dat o lecţie copiilor despre importanţa mediului într-un mod distractiv.
Copiii au savurat evenimentul şi în Bistriţa Năsăud, unde câţiva voluntari au construit lumânări pe bază de baterii.
Iar locitorii din Piatra Neamţ au încercat să scrie numele oraşului cu flăcări mici. Ora pământului este un eveniment internaţional, organizat în ultima zi a lunii martie, cu scopul de a atrage atenţia asupra dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰