Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şase chinezi sosiţi miercuri din China au fost căutaţi două zile prin tot judeţul Olt, de frica coronavirusului

Şase chinezi sosiţi mmiercuri din China au fost căutaţi două zile prin tot judeţul Olt, de frica coronavirusului. Inspectorii DSP Olt i-au pierdut, iar asiaticii s-au plimbat cu autobuzul între Slatina şi Drăgăşani.

de Cosmin Stăniloiu

la 28.02.2020 , 13:39

Şase chinezi căutaţi în Olt Şase chinezi sosiţi miercuri din China au fost căutaţi două zile prin tot judeţul Olt, de frica coronavirusului - hepta

Şase chinezi sosiţi mmiercuri din China au fost căutaţi două zile prin tot judeţul Olt, de frica coronavirusului. Inspectorii DSP Olt i-au pierdut, iar asiaticii s-au plimbat cu autobuzul între Slatina şi Drăgăşani.

Şase persoane de naţionalitatea chineză care au venit din China şi s-au cazat la un cunoscut hotel din municipiul Slatina, au fost căutate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Olt, timp de două zile, după ce au intrat în România.

Anunţul a fost făcut de Marinela Madan, medicul şef al DSP Olt, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Spitalul Slatina cu medicii de familie din judeţ, convocaţi pentru a fi instruiţi cu măsurile pe care trebuie să le ia în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Articolul continuă după reclamă

Specialiştii în sănătate publică au aflat despre cei şase chinezi din fişele pe care asiaticii le-au completat în aeroport, la intrarea în ţară. Aceştia ar fi ajuns în ţară miercuri, s-au cazat apoi la un hotel din Slatina, însă DSP Olt nu a fost înştiinţat de nicio instituţie cu privire la acest aspect. 

Pe acelaşi subiect

"În cursul după-amiezii de miercuri, au venit şase persoane de naţionalitate chineză, s-au cazat la un hotel din Slatina. Lucrurile erau simple, dar nu sunt. Am luat contact cu hotelul şi am constatat că nu pot vorbi cu niciun chinez, că dânşii lucrează la o firmă din Drăgăşani şi fac naveta acolo, cu un autobuz. Am discutat şi cu cei de la firmă, pentru că în fişele de declarare la aeroport scria veniţi din China. Nu este suficient doar acest lucru, trebuie specificată exact zona.", a spus doctorul Madan.

Pentru că nu se cunoaşte zona din care chinezii au venit, cel mai probabil aceştia vor fi izolaţi la hotelul unde s-au cazat. „Vom vorbi cu cei de la hotel, că până la urmă este o îndatorire civică, nu trebuie să fii doctor, măcar aşa un telefon – măi DSP-ule, ne vin nişte chinezi, ce dispoziţii aveţi? Stau acum şi se miră ce-o fi cu dânşii. Le vor asigura spaţii de cazare, de izolare, că la hotel eşti ca la carantină. Problema este că cei şase chinezi pentru două zile au muncit, au făcut naveta la Drăgăşani”, a mai spus oficialul de la DSP Olt.

Vineri, înainte de prânz, cei şase chinezi au fost găsiţi şi izolaţi în hotel. Ei nu vin dintr-o zonă a Chinei afectată de coronavirus şi nici nu prezintă simptome, dar vor fi în izolare 14 zile.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Şase chinezi sosiţi miercuri din China au fost căutaţi două zile prin tot judeţul Olt, de frica coronavirusului