Antena Meniu Search
x

Zile festive la Sibiu! Sașii de pretutindeni se reunesc în oraşul copilăriei lor

Pe meleagurile din care au plecat ei, părinţii lor sau bunicii, saşii de pretutindeni se reunesc. Aproape 13.000 de oameni se adună zilele acestea la Sibiu la "Întâlnirea saşilor"

Vezi și

Pe meleagurile din care au plecat ei, părinţii lor sau bunicii, saşii de pretutindeni se reunesc. Aproape 13.000 de oameni se adună zilele acestea la Sibiu la "Întâlnirea saşilor".

Sunt mereu cu sufletul în orașul copilăriei lor, Sibiul. Acum, însă, îmbrăcați în port tradițional, cu zâmbete largi, au revenit şi fizic în orașul din inima țării. Şi au făcut-o, într-un număr record.

Pentru evenimentul ajuns la cea de a 27-a ediţie, au venit de la mii de kilometri distanţă. Din Austria, Germania şi Statele Unite ale Americii. Printre ei este şi Gheorghe. După ce s-a însurat la Sibiu, în 1965 şi-a luat consoarta de mână şi, împreună, au plecat în Germania. Mereu însă, gândul îi fuge acasă.

Pe străzile Sibiului le-am întâlnit şi pe Liliana și Rozina. Sunt prietene încă din copilărie. Lili însă a rămas la Sibiu, în timp ce prietena ei a luat drumul străinătăţii.

Ne-am obişnuit acolo, dar totuşi ne trage Sibiul. Venim de câte ori putem. Acum n-am mai fost de doi ani, dar simţeam nevoia să vin, spune Rozina.

Aproape 13.000 de saşi se vor întâlni, zilele acestea, în Sibiu.

Hans Gardner, organizator:

Suntem foarte bucuroşi că vin atâţia saşi în românia, să viziteze locurile lor natale şi să sărbătorim aici comunitatea saşilor cum nu s-a mai sărbătorit niciodată cu atâţia saşi plecaţi din ţară.

Festivitățile dedicate reîntoarcerii sașilor ţin trei zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Zile festive la Sibiu! Sașii de pretutindeni se reunesc în oraşul copilăriei lor