Antena Meniu Search
x

Cum a fraudat un preot Casa de Asigurări de Sănătate din Galați cu 1,5 milioane de lei

O combinaţie care a adus un prejudiciu de aproape 1,5 milioane de lei. Victima: Casa de Asigurări de Sănătate din Galaţi.

Vezi și

O combinaţie care a adus un prejudiciu de aproape 1,5 milioane de lei. Victima: Casa de Asigurări de Sănătate din Galaţi. Mai exact, contribuabilii cinstiţi. Metoda: decontarea unor servicii medicale la domiciliu, fictive. Preotul este arestat preventiv, iar poliţiştii sunt cercetaţi în stare de libertate.

A fost prima duminică în care preotul Vasile Jalbă a lipsit de la slujbă. De două zile îl slujeşte pe Dumnezeu din arest. 

Nu cerea enoriaşilor, dar lua bani de la bolnavi, susţin anchetatorii. Părintele Jalbă este acuzat de fraudarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi cu aproape 1,5 milioane de lei. 

”Părea om bun. Om respectuos”. spune o enoriașă.

Carmen Marcu, Parchetul Judeţean Galaţi: "Ianuarie 2016 - octombrie 2017, inculpaţii au fraudat bugetul CAS Galaţi prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, fictive."

Preotul, soţia lui şi doi administratorii de firme cu complicitatea a doi asistenţi medicali, depuneau dosare medicale fictive la Casa de Sănătate. Aici, patru angajaţi ai Casei, decontau serviciile fără a cere toate documentele necesare, potrivit legii. 

120 de poliţişti au făcut 67 de percheziţii. Una dintre ele la Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi. 

Angajaţii Casei sunt cercetaţi în libertate. La fel şi doi poliţişti. Anchetatorii au informaţii şi despre complicitatea unui ofiţer şi a unui agent de la IPJ Galaţi. Cu o zi înainte de descinderi, cei doi ar fi informat inculpaţii de ancheta care îi viza. Preotul Jalbă a fost arestat preventiv alături de soţia lui, de administratorii celorlalte firme şi asistenţii medicali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum a fraudat un preot Casa de Asigurări de Sănătate din Galați cu 1,5 milioane de lei