Antena Meniu Search
x

Scandal după moartea Cristinei, tânăra mămică din Piteşti răpusă de o formă rară de cancer: 'Mie îmi este jenă' (Foto)

O factură neachitată a stârnit un scandal în Franţa, iar mai mulţi pacienţi români sunt în pericol de a nu mai fi trataţi la o clinică celebră.

O factură neachitată a stârnit un scandal în Franţa, iar mai mulţi pacienţi români sunt în pericol de a nu mai fi trataţi la o clinică celebră.

Totul a pornit de la drama Cristinei Manea, o tânără de 23 de ani din Piteşti care a aflat că suferă de o formă rară de cancer chiar în ziua în care a adus pe lume o fetiţă.

Românii au dat dovadă de o mobilizare exemplară şi au reuşit să strângă suma necesară pentru tratamentul de care Cristina avea nevoie, respectiv 70.000 de euro.

Ba chiar mai mult, în urma donaţiilor şi a campaniilor umanitare, familia a reuşit să strângă 170.000 de euro, bani cu care Cristina Manea a ajuns la Centre Léon-Bérard, celebrul institut din Lyon, acolo unde spera într-o minune, deși șansele de vindecare erau mici.

Pe acelaşi subiect

Consulul general al României la Lyon, Anca Elena Oprişi, a declarat pentru Jurnalul de Argeş că a făcut lobby la institutul medical pentru ca tânăra din Piteşti să fie tratată, dar şi pentru ca soţul ei să stea în aceeaşi cameră cu ea, având în vedere că regulile unităţii medicale interziceau acest lucru.

Cristina Manea a fost diagnosticata cu o forma rara de cancer

Cristina Manea a murit în clinica din Turcia unde plecase să se trateze

După o scurtă perioadă petrecută la Lyon, soţul Cristinei a decis că medicii francezi nu sunt de ajuns şi a decis să meargă împreună cu soţia lui la o clinică din Turcia, acolo unde avea voie să stea cu ea în cameră.

Din nefericire, la începutul acestui an, starea Cristinei s-a înrăutăţit, iar pe 11 ianuarie a murit.

Scandalul a pornit acum, la două luni de la moartea tinerei mămici din Piteşti, după ce Consulatul României din Lyon a primit o factură de 8.000 euro neachitată, sumă care reprezintă tratamentul primit de Cristina Manea la Centre Léon-Bérard.

"Am trimis factura la adresa care ne-a fost indicată şi asta este tot ce pot să vă dau ca informaţie. În contextul acestei facturi neplătite, am aflat și noi că famila ar fi dus-o pe Cristina în Turcia, unde, de altfel, ar fi şi decedat. A fost şi motivul pentru care am fost cu inima strânsă, gândindu-ne că asta mai lipsea acum familiei: factura de la Lyon. Nu ştiu dacă aceasta a fost sau nu achitată ulterior. Pentru noi nu este o situație plăcută, pentru că a fost nevoie, la un moment dat, să facem apel la sprijinul lor. Ori, eu, care am intervenit pentru doamna Manea, nu mai am niciun fel de îndrăzneală ca, într-un caz similar, urgent, să apelez la ei", a declarat consulul general al României la Lyon.

De cealaltă parte, soţul Cristinei a declarat că în momentul în care a plecat din clinica din Lyon a achitat tot ce i-au cerut reprezentanţii clinicii.

"Când am plecat din spital, am plătit ce era la ora respectivă şi mi s-a spus că, dacă cumva e vreo diferenţă – ei erau de părere că n-o să mai fie – îmi vor trimite factura. Dar nu mi-au trimis nimic. S-a plătit direct din cont, online, dar astea sunt chestii care ne privesc strict pe noi. Oamenii au e-mail-ul meu, toate contactele. Din momentul în care mă sună, achit, nu se pune niciun fel de problemă", a precizat Adrian Manea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Scandal după moartea Cristinei, tânăra mămică din Piteşti răpusă de o formă rară de cancer: 'Mie îmi este jenă' (Foto)