Antena Meniu Search
x

Nou scandal în mijlocul Bisericii Ortodoxe Române! Un video şocant tulbură apele la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Un nou scandal zguduie din temelii Biserica Ortodoxă Română. Duhovnicul mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, părintele Simeon Andrei apare într-un filmuleţ postat recent pe Youtube, în care declară că nu-l va mai pomeni în slujbe pe cel care conduce Mitropolia.

Vezi și

Un nou scandal zguduie din temelii Biserica Ortodoxă Română. Duhovnicul mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, părintele Simeon Andrei apare într-un filmuleţ postat recent pe Youtube, în care declară că nu-l va mai pomeni în slujbe pe cel care conduce Mitropolia.

Sinodul din Creta este un nou motiv de dezbinare între preoţii care slujesc în Biserica Ortodoxă Română. Într-un filmuleţ postat recent pe youtube apare preotul Simeon Zaharia care îî cere mitropolitului Moldovei şi Bucovinei să renunţe la semnătura sa pe documentele sinodului Mai mult, părintele anunţă că nu-l va mai pomeni pe Inalt Prea Sfinţia sa Teofan în slujbele ţinute de acesta.  

"Decizia de-a întrerupe pomenirea la Sfintele Slujbe este una extremă şi în aceste cazuri nu este acoperită canonic, ci ei se îndepărtează şi se rup de Biserică printr-un asemenea gest", spune Marian Timofte, preot vicar administrativ la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

De cealaltă parte, poziţia Mănăstirii Sihăstria, în cadrul căreia slujeşte părintele Simeon este una împăciuitoare. 

Pe acelaşi subiect

"A avut atunci pe moment...singur a mărturisit. Am văzut acolo pe Youtube, acea declaraţie a lui, că se gândeşte să nu-l mai pomenească pe părintele mitropolit, dar după aceea a mărturisit imediat că i-a părut rău, a simţit că a făcut o greşeală", explică Arsenie, Stareţul Mănăstirii Sihăstria.

Mai mult, după declaraţia din filmuleţ, preotul a avut o întâlnire cu mitropolitul.

"A venit la vale să-l caute pe părintele mitropolit. Părintele Mitropolit Teofan, între timp, urcase la schit şi s-au întâlnit pe drum şi sigur că şi-a cerut iertare părintele Simeon", adaugă Stareţul Arsenie.

În vara acestui an, mai mulţi preoţi din zona Moldovei au trimis o scrisoare prin care şi-au manifestat indignarea faţă de decizia părintelului Teofan de a semna documentele Sinodului din Creta, astfel că au hotărât să nu-l mai pomenească în slujbe. Mulţi au revenit asupra deciziei, dar nu au fost pedepsiţi.

Cât despre sinod, mai marii Bisericii nu au foarte multe explicaţii.

"Nu ne afectează nu nimic Sinodul din Creta, istoria va dovedi", declară Stareţul Arsenie.

Declaraţia părintelui Simeon Andrei a fost cu atât mai importantă, cu cât preotul este chiar duhovnicul Inalt Prea Sfinţiei Sale Teofan, fiind cunoscuţi ca având o relaţie apropiată de-a lungul anilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nou scandal în mijlocul Bisericii Ortodoxe Române! Un video şocant tulbură apele la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei