Antena Meniu Search
x

Scandal între societăţile de asigurări şi service-urile auto din România

Este scandal între societăţile de asigurări şi service-urile auto din România.

Vezi și

Este scandal între societăţile de asigurări şi service-urile auto din România. După ce reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară au declarat că nivelul fraudei în acest domeniu atinge cote alarmante, vina pentru costurile mari ale poliţelor RCA este pasată acum de la o instituţie la alta. Cei care pică la mijloc sunt însă, din nou, şoferii. 

20% din totalul despăgubirilor plătite de firmele de asigurare. Este nivelul fraudei din domeniul RCA, estimat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Societăţile de asigurări acuză unele service-uri că supraevaluează daunele clienţilor. Asigurătorii ajung să deconteze astfel inutil unele costuri. Consecinţa, cresc preţurile poliţelor RCA.

Afectaţi de această problemă sunt, în final, tot conducătorii auto. Fiecare şofer român care încheie o poliţă RCA ajunge să plătească în plus 25 de euro din cauza furtului din acest domeniu. 

O sumă care poarte să crească, ameninţă reprezentanţii ASF. 

În cazul service-urile auto sunt practicate tarife cu diferenţe de 300-400% pentru acelaşi tip de serviciu, spun cei din asigurări. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scandal între societăţile de asigurări şi service-urile auto din România