Antena Meniu Search
x

Scandalul dezinfectanţilor din spitale: soluţiile folosite de chirurgi nu aveau deloc dezinfectant în ele

Dezinfectanţii din spitale sunt apă de ploaie. Analizele cerute de premier şi făcute de ICECHIM arată că unele dintre soluţiile folosite de chirurgi înainte de a intra în operaţie nu au deloc dezinfectant în ele.

Vezi și

Dezinfectanţii din spitale sunt apă de ploaie. Analizele cerute de premier şi făcute de ICECHIM arată că unele dintre soluţiile folosite de chirurgi înainte de a intra în operaţie nu au deloc dezinfectant în ele.

Din 14 produse testate până acum, niciunul nu a trecut testul. Ceea ce scrie pe etichetă nu are nicio legătură cu ce e în ambalaj. Substanţele testate sunt cele mai multe de la Hexi Pharma, dar nu e singura firmă care vinde spitalelor apă pe post de dezinfectant.

Testele de laborator au arătat clar că în spitalele din România microbii sunt la ei acasă pentru că nu are ce să-i ucidă. Şefii din Sănătate descoperă abia acum, traşi de mânecă de presă.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Victor Strâmbu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că nu a ştiut că în spitale se folosesc substanţe care nu sunt conforme. 

Unul dintre produsele Hexi Pharma, Hexio Skin, folosit de chirurgi pentru a-şi curăţa mâinile înainte de operaţii, nu avea deloc în compoziţie substanţa care omoară microbii. De asta şi-au dat seama şi autorităţile sanitare de la Galaţi pe testele de sanitaţie..

"A fost neconform doar în cazul unei probe recoltate de pe mâna unui chirurg, ceea ce înseamnă că substanţa pentru dezinfecţia mâinilor nu a fost eficientă", a declarat Valentin Boldea - DSP Galati.

Testele chimice de la ICECHIM au mai scos la iveală şi că un dezinfectant folosit inclusiv pentru curăţarea incubatoarelor era diluat de 3 ori. Practic, niciun produs dus la verificat nu avea în compoziţie ceea ce scria pe etichetă. În maximum 10 zile toate produsele cu probleme vor fi scoase din spitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scandalul dezinfectanţilor din spitale: soluţiile folosite de chirurgi nu aveau deloc dezinfectant în ele