Antena Meniu Search
x

Schimbările climatice aduc schimbări şi în turism

Schimbările climatice şi fenomenele extreme afectează turismul. Concediile de vară încep, mai nou, încă de la finalul lunii aprilie şi pot continua până în octombrie. Chiar dacă în aceste perioade soarele nu este foarte puternic, există totuşi multe avantaje.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.02.2020, 22:34

Vezi și
  • Schimbările climatice aduc schimbări şi în turism
  • Sezonul estival suferă modificări

Schimbările climatice şi fenomenele extreme afectează turismul. Concediile de vară încep, mai nou, încă de la finalul lunii aprilie şi pot continua până în octombrie. Chiar dacă în aceste perioade soarele nu este foarte puternic, există totuşi multe avantaje, cum ar fi preţurile mult mai mici şi lipsa aglomeraţiei.

Vara este anotimpul vacanţelor. Doar că schimbările climatice pe care le resimţit tot mai intens de la un an la altul ne-ar putea afecta planurile pentru concediu. Operatorii din turism sunt primii care pot confirma.

Clima tot mai schimbătoare îşi pune amprenta şi pe durata sezonului estival. Sunt zone unde vara este tot mai lungă. 

Mulţi români profită de această extindere a sezoanelor şi merg în concediul de vară în luni precum aprilie, mai, septembrie sau octombrie, când pachetele turistice sunt mai ieftine cu până la 50%. 

În mijlocul verii, fenomenele extreme le-ar putea strica vacanţa. Aşa cum s-a întâmplat anul trecut în iulie, în Halkidiki, unde mai mulţi turişti au murit după o furtună violentă.

Vremea capricioasă a adus temperaturi de vară chiar şi în februarie. 

Climatologii vin şi cu recomandări pentru turişti.

Indiferent de condiţiile meteorologice, însă, românii au câteva destinaţii preferate atunci când vine vorba despre vacanţa de vară, iar în top rămân în continuare ţări precum Grecia, Turcia, Bulgaria şi Egipt.

În ţara nostră, operatorii de turism au stabilit sezonul estival în perioada 1 Mai - 30 Septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Schimbările climatice aduc schimbări şi în turism